1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİNDEKİ UYUŞTURUCU GARDİYANDAN MI GEÇİYOR?
CEZAEVİNDEKİ UYUŞTURUCU GARDİYANDAN MI GEÇİYOR?

CEZAEVİNDEKİ UYUŞTURUCU GARDİYANDAN MI GEÇİYOR?

OĞLUMUN ÇEKMECESİNDEKİ UYUŞTURUCU HAPİSHANEYE NASIL GİRİYOR

A+A-

KKTC’de artan suçlar nedeni ile yetersiz kaldığı öne sürülen hapishanede, yaşananlar vatandaşı isyan noktasına getirdi.

KKTC’de artan suçlar nedeni ile yetersiz kaldığı öne sürülen hapishanede, yaşananlar vatandaşı isyan noktasına getirdi. Merkezi Cezaevinde otorite boşluğu olduğu ve bu nedenle koğuşlara uyuşturucu dahil birçok nesnenin taşındığı iddia ediliyor. Hapishaneye yeni giren şahıslardan mafyavari usülde para istendiği ve paranın verilmemesi halinde dayak dahil her türlü olayın yaratıldığı dile getiriliyor.

Cezaevine cep telefonu ve uyuşturucunun bazı gardiyanlar tarafından taşındığını öne süren bazı kaynaklar bu işe el atan az sayıdaki gardiyanın bir veya iki ayda bir cezaevine uyuşturucu taşıyıp stok yaptıklarına vurgu yapıyor.

OĞLUM SERBEST KALDIĞI GÜN YENİDEN TUTUKLANDI

Merkezi Cezaevinde yatmakta olan Yusuf Ayter’in babası Mustafa Tansel Ayter yaptığı açıklamada, oğlum hurda ve nafakadan dolayı cezaevinde yatıyordu. Perşembe günü cezası sona erince salıverildi. Ancak Cezaevi dışında bekleyen Narkotik Polisi, bir süre önce yapılan aramada  çekmecesinde uyuşturucu bulunduğu gerekçesi ile oğlumu yeniden tutukladı dedi.

OĞLUMUN ÇEKMECESİNDEKİ UYUŞTURUCU HAPİSHANEYE NASIL GİRİYOR

Mustafa Tansel Ayter açıklamasına devamla yoklamanın çok sıkı olduğu ve  sineğin bile giremediği hapishaneye uyuşturucu nasıl giriyor? Uyuşturucu hapishaneye giriyor ve oğlumun çekmecesinde bulunuyor. Her odada 8-10 kişi kalıyor. Oğlumun çekmecesine bu uyuşturucuyu birisinin koymadığı ne malum. Ama en önemlisi o uyuşturucuların hapishaneye bazı gardiyanlar tarafından taşındığıdır ifadesinde bulundu.

GARDİYAN GETİRİR BİR MAHKUM ADAMLARI VASITASI İLE DAĞITIR

Uyuşturucu kullandığı gerekçesi ile hapishanede cezasını çekmekte olan bir mahkum ise yaptığı açıklamada,  Selamlar . Cezaevinde telefonlar, uyuşturucular ne ararsan var abi . Hep bu işin içinde bazı gardiyanlardır.  Arada bir yaşlı uyuz bir köpekla girerler koğuşlara arama yaparlar ama o arama da  gösdermeliktir. Bazı gardiyanlar bir ayda bir iki ayda bir paket paket uyuşturucu getirirler ve stoklarlar. Özellikle bayramlarda, özel günlerde ve ailelerin haftalık getirdiği günlerde uyuşturucuları sağlam ceza alan birisine verirler. O sağlam ceza alan birisi de yeni yetme yeni hapishaneye giren birisine verirler ve uyuşturucuyu bunlar vasıtası ile dağıtırlar dedi.

İYİ KAZANÇ SAĞLANIYOR

Ayni kaynak açıklamasına devamla, dışarıda 200 Türk Lirası fiyatla satılan 3 gramlık uyuşturucu paketi hapishanede 500-600 Türk Lirasına satılıyor. Hapishanede 3 paketi adamına veren bazı gardiyanlar bunlardan 1000 Türk Lirası avanta alıyor. 3-4 paket  bildiğim kadarı ile 1.500 ile 1.800 Türk Lirasına satılıyor.   Getirilen ve stok yapılan 10-12 paket 6000 Türk Lirasına satılıyor ve bundan da iyi kazanç sağlanıyor ifadesinde bulundu.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.