1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Tasarrufunda 2 tabanca ve 14 canlı mermi bulunan öğrenci yurdunun müdürü Enis Fehmi Uçtu, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Girne Karaoğlanoğlu’nda faaliyet gösteren bir öğrenci yurdunun müdürü zanlı Enis Fehmi Uçtu’nun, kayıt yaptıran öğrencilerden topladığı 17 bin Euro parayı kendi hesabına geçirdiği ve kendisini polise şikayet eden işletme sahibi Hüseyin Erkin Öz’ü iki kez silahla tehdit ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan polis soruşturması tamamlandı.

Zanlı Enis Fehmi Uçtu, ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının temini için 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderildi. 

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında polis memuru Serhat Özcü, iddia makamının tanığı olarak dinlendi.

Özcü, zanlının “Müstahdem tarafından sirkat”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı taşıma ve tasarrufu”, “Şiddet tehdidi” ve “Kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Özcü, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, ileride yargılanacak zanlının mahkemede hazır olmasının sağlanabilmesi için uygun bir teminata bağlanmasını istedi.

Savcı Mustafa Atakara, TC vatandaşı olup çalışma izniyle ülkede bulunan zanlının çalıştığı işyerinden para çalmakla suçlandığını gerekçesiyle çalışma izninin iptal edileceğini söyledi. Atakara, ileride yargılanacak zanlının, yargılanmadan kaçmaması için 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesini talep etti.

Avukatı olmadığı için mahkemedeki savunmasını yapan zanlı Enis Fehmi Uçtu, silahının kanunsuz olmadığını iddia etti.

Polisi ve zanlıyı dinleyen Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, çalışma izinli işyerinden para çalmakla suçlanan zanlının, ileride ağır cezada yargılanacağını ve mahkum olma ihtimalinin yüksek olacağına dikkat çekti.

Kır, zanlının yargılanmadan kaçma ihtimaline karşı davaları görülünceye dek 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.