1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİNE YOLLANDI!
CEZAEVİNE YOLLANDI!

CEZAEVİNE YOLLANDI!

Alayköy’de bir işyerine kasti hasar vermek ve işyeri sahibine ait araçları satıp ülkeden kaçmakla suçlanan Seçkin Yurdaşık Ercan’dan giriş yaparken yakalandı.

A+A-

Alayköy’de 17-18 Eylül 2012 tarihinde, M.E.’ye ait iş yerini açarak kasti hasara uğratmak, daha sonra da mal sahibine ait iki aracı satarak para temin ettikten sonra yurt dışına kaçmakla suçlanan Seçkin Yurdaşık, önceki gün Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaparken tutuklandı.

Burhan Kurt isimli kişi de söz konusu olayla ilgili olarak 15 Ocak 2013 tarihinde Ercan’dan giriş yaparken polis tarafından tutuklanmış ve mahkemeye sevk edilmişti. Kurt, geçtiğimiz hafta Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sirkat ve kasti hasarla suçlanıyor...

Zanlı Seçkin Yurdaşık, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzuruna çıkarıldı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Alayköy Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ali Dürüst, iddia makamının tanığı olarak mahkemede şahadet verdi.

Polis memuru Dürüst, zanlı Seçkin Yurdaşık’ın, Alayköy’de meydana gelen, “sirkat” ve “kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.

Meseleyle bağlantılı olan diğer suç ortağının kısa bir süre önce yargılanarak 10 ay hapse mahkum edildiğini anlatan Dürüst, bu aşamada zanlı Seçkin Yurdaşık’la ilgili tahkikatın tamamlandığını kaydetti. Polis memuru Dürüst, zanlının davalarda hazır olacağı uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis memurunun şahadetinin ardından konuşan Savcı Emine Taşkın, meselenin ciddiyetine dikkat çekerek zanlının davaları hazır oluncaya kadar, hükümsüz tutuklu olarak bir ayı geçmemek şartıyla Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Bu talebe itiraz edilmemesi üzerine Yargıç Hale Ahmet Raşit de iddia makamının talebini onayladı.

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.