1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘‘CEZAEVİNİN YENİLENMESİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’’
‘‘CEZAEVİNİN YENİLENMESİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’’

‘‘CEZAEVİNİN YENİLENMESİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’’

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, cezaevinin yenilenmesi gerektiğini, bununla ilgili çalışmalar yapıldığını belirtti.

A+A-

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, cezaevinin yenilenmesi gerektiğini, bununla ilgili çalışmalar yapıldığını belirtti.

Uluçay bugün Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Başkanı Mehmet Özkardaş ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Özkardaş, Uluçay’a bakanlığına bağlı işyerlerinde yaşanan sorunları anlattı.

Ülke sorunlarını çözmek için sendikalarla birlikte hareket edeceklerini belirten Uluçay, çok derin konularda sorunlar bulunduğunu ancak bunları aşmanın mümkün olduğunu kaydetti. Uluçay, “Sistemsiz bir ülkede sistem yaratmanın peşine düşmeliyiz” dedi.

Uluçay, vatandaşlıklarla ilgili çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini belirterek, “İnsanların siyasetçilerin kapısına gelmesinin gerekmeyeceği bir sistem yaratacağız” dedi.

Ülkesel fiziki plan çalışmalarının devam ettiğini anlatan Uluçay, Ocak-Şubat aylarında tamamlanmasının beklendiğini daha sonra da İmar Planı’na geçileceğini dile getirdi.

ÖZKARDAŞ, SORUNLARI AKTARDI

KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş çağdaş bir cezaevi yapılması için adımların atıldığını, en kısa sürede sonuca ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Cezaevi Yasası’nın pürüzlerden dolayı meclis alt komitesinden geçemediğini belirten Özkardaş, pürüzlerin giderilmesi ve çağdaş bir yasanın hazırlanması için Uluçay’dan yardım istedi.

Cezaevi’nde görevli kadın gardiyan sayısının az olduğunu söyleyen Özkardaş, bunun sorun yarattığını ifade etti. Özkardaş, 10 erkek, 2 kadın gardiyan münhalı açılması için yeniden yetki alınmasını istedi.

Vardiya ve Rotasyon Tüzüğü, hizmet içi eğitim ve terfi sorunları, Tapu Dairesi’nde zincircilerle ilgili sorunları Uluçay’a aktaran Özkardaş, ayrıca tapu harçları, stopaj ve vergilerin çok yüksek olduğunu, düzenleme getirilmesi için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Özkardaş, ülkenin İmar Planı bulunmadığından, tarımsal alanların yok edildiğini de kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.