1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAİ EHLİYETİ VAR!
CEZAİ EHLİYETİ VAR!

CEZAİ EHLİYETİ VAR!

“Ya kendini, ya kız arkadaşını ya da oda arkadaşını öldürecekti…”

A+A-

Gamze Pir Baykur

DAÜ’de Alfam Öğrenci Yurdu C Blok 263 numaralı odada, oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u 23 kez bıçakladıktan sonra boğazını keserek hunharca öldüren katil zanlısı Tevfik Utku Polat, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Taammüden adam öldürme” ve “Adam öldürme” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Polat, tutuklu yargılanmak üzere 3 ayı geçmemek üzere merkezi cezaevine gönderildi.

Polis: “Ya kendini, ya kız arkadaşını ya da oda arkadaşını öldürecekti…”

Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Halil Seven, zanlı Tevfik Utku Polat’ın 22 Kasım tarihinde Alfam Öğrenci Yurdu C Blok 263 numaralı oda içerisinde oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u 23 kez bıçaklayarak öldürdüğünü ve 23 Kasım tarihinde ise polise gelerek teslim olduğunu anımsattı. Zanlının ilk olarak 23 Kasım tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak 3 gün, daha sonra 26 Kasım tarihinde tekrar mahkemeye çıkarılarak aleyhine 8 gün ve 4 Aralık tarihinde yine mahkemeye çıkarılarak 7 gün daha tutukluluk alındığını belirten Seven, geçen 18 gün içerisinde 67 ifade ile 16 rapor temin edildiğini ve 22 yazışma yapıldığını söyledi.

Zanlı Polat’ın verdiği gönüllü ifadesinde 22 Kasım tarihinde yurtta bulunduğu esnada kız arkadaşının daha önceden kendilerinin uzun eşek oynarken çektiği videoları izlediğini ve çok sinirlendiğini, kız arkadaşını yurt odasına davet ettiği zaman kız arkadaşı tarafından rededildiği için daha sonra da oda arkadaşı olan Tevfik Uzunoluk’tan odadan çıkıp kendisini yalnız bırakmasını istediği zaman rededildiğinden dolayı sinirlendiğini anlattığını belirten Seven, zanlının ifadesinde koşarak Seçkin Market’e gittiğini ve ya kendini, ya kız arkadaşını ya da oda arkadaşı Tevfik Uzunoluk’u öldürmek için 2 bıçak aldığını söylediğini açıkladı.

Zanlı Polat’ın daha sonra yurt odasına dönerek oda da toplam uzunluğu 31 cm olan bıçak ile Tevfik Uzunoluk’u 23 kez bıçaklayıp boğazını keserek öldürdüğünü belirten Seven, zanlının gönüllü ifadesinde söylediği herşeyin teyidini yaptığını açıkladı.

“Bıçağın birini kanlı ve maktülün yanında tespit ettik…”

Kamera kayıtlarından yaptıkları incelemede zanlı Tevfik Utku Polat’ın koşarak Seçkin Market’e gittiğinin ve marketten 2 adet bıçak aldığının görüldüğünü belirten Müfettiş Muavini Halil Seven, Alfam Yurdu 263 numaralı odanın girişindeki güvenlik kamerası kayıtlarından ise olay esnasında odaya zanlı ve maktül dışında başka kimsenin giriş veya çıkış yapmadığının tespit ettiklerini açıkladı. Seven, ayrıca zanlının marketten aldığı bıçaklardan birini kanlı ve maktülün yanında olduğunu tespit ettiklerini, zanlının ise maktülü aldığı iki bıçaktan tahta saplı ve toplam uzunluğu 31 cm olan ekmek bıçağı ile öldürdüğünü söylediğini açıkladı.

Analiz sonuçları bekleniyor…

Olay yerinden toplanan emarelerin Ankara Kriminaloji Dairesi’ne DNA testi için, zanlı ve maktülden alınan kan örneklerinin Devlet Kimya Labarotuvarına, odada bulunan 2 adet diz üstü bilgisayarın ise data incelemesi için PGM’ye gönderildiğini belirten Müfettiş Muavini Halil Seven, sonuçların beklendiğini söyledi.

Tedaviyi kendi isteği ile bıraktı…

Müfettiş Muavini Halil Seven, zanlı Tevfik Utku Polat’ın 2 kez Mağusa Devlet Hastanesi’nde tıbbi kontrolden, 2 kez de Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirildiğini belirterek, Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nden temin edilen rapora göre zanlının olay anında cezai ehliyetinin tam olduğunun, yaşadığı olayın bilincinde olduğunun ve yoğun pişmanlık içinde olduğunu öğrendiklerini anımsattı.

Seven, ayrıca zanlının babasının 23 Kasım tarihinde Türkiye’de bir doktordan temin ettiği ön raporu getirdiğini belirterek, konu ön raporda zanlı için 2 ön tanı konulduğunu öğrendiğini açıkladı. Zanlıyı Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirilirken konu ön raporu Dr. Fazilet Öztürk’e gösterdiklerini belirten Seven, Türkiye’de hazırlanan ön raporda kesin tanı konulmadığının aşikar olduğunu açıkladı.

Zanlı Polat’ın 2014 yılından 2015 yılı Nisan ayına kadar kendi isteği ile Sağlık Merkezi’ne giderek rehabilitasyon merkezinde tedavi gördüğünü ve Dr. Mehmet Yağlı ve 3 farklı rehberlik danışmanıyla görüştüğünü belirten Seven, zanlının 2015 yılı Nisan ayından sonra tedaviyi kendi isteği ile bıraktığını açıkladı. Seven, Dr. Mehmet Yağlı’nın ise zanlının kaygı problemi olduğu, gereksiz yere bazı şeylere takılıp kaygılandığı için sakinleşmesi amacıyla iki ilaç verdiğini öğrendiğini söyledi. Ayrıca Seven, Dr. Fazilet Öztürk’ten temin ettiği raporda ise zanlı ile ilgili bahsedilen ve Türkiye’de kesin tanı konulmayıp ön tanı konulan rahatsızlıkların hiç birinin cezai ehliyeti ortadan kaldırmayan psikolojik rahatsızlıklar olduğunu öğrendiğini açıkladı.

“Adayı terk etme olasılığı yüksektir…”

Müfettiş Muavini Halil Seven, “Taammüden adam öldürme” ve “Adam öldürme” meselesi ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak bu aşamada zanlının tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını belirtti. Tahkikatını yürüttüğü meselenin çok ciddi bir mesele olduğunu belirten Seven, “Taammüden adam öldürme” ve “Adam öldürme” suçunun ceza yasasının en ağır suçlarından birisi olduğunu ve müebbet hapislik cezası öngörülen bir suç olduğunu söyledi. Zanlının KKTC’de öğrenci statüsünde bulunduğunu belirten Seven, bu olaydan sonra zanlının adada kalma sebebinin olmadığını, okuluna devam edemeyeceğini, ayrıca yargılanıp mahkum edilmesi halinde çok ağır bir ceza alma ihtimali olduğundan dolayı alacağı cezalardan kaçmak için adayı terk etme olasılığının yüksek olduğunu açıkladı. Seven, zanlının yargılanmaktan kaçmasını önlemek amacıyla 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Zanlı avukatı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı’yı tanık olarak dinletti…

Cezaevi talebine itirazı olmayan zanlı avukatı İbrahim Demirtaş, Prof. Dr. Mehmet Çakıcı’yı mahkemede tanık olarak dinletti. Prof. Dr. Çakıcı, hastanın en az 3 hafta değerlendirilmesi gerektiğini ve 8-10 gün hasta ile görüşülmesi gerektiğini belirterek, hastaya 6-7 saatlik olan psikolojik ve zeka testlerinin yapılması gerektiğini söyledi. Duvara kafa vurmanın akıl hastalığı belirtisi olmadığını açıklayan Çakıcı, kişinin kendisini kurtarmak için rol yapıyor olabileceğini veya kişisel bozukluğu olduğunu söyleyerek durumu değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

3 ay cezaevinde bekleyecek…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Tevfik Utku Polat’ın “Taammüden adam öldürme” ve “Adam öldürme” suçlarından yargılanacağını belirterek, zanlının TC vatandaşı olduğu ve öğrenci statüsü dışında başka bir yasal statüsünün bulunmadığının açık olduğunu açıkladı. Soyer, zanlının yasa dışı yollardan adayı terk etme ihtimalinin yüksek olduğunu da göz önünde bulundurarak cezaevi talebini uygun bulduğunu belirtip zanlıyı davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezavine gönderilmesine emir verdi.

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.