1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZALAR ARTMALI
CEZALAR ARTMALI

CEZALAR ARTMALI

Cezalar artmalı

A+A-

Altın hırsızlarına birine 6, ikisine de 5’er yıl hapislik veren Mahkeme Başkanı, mevcut yasanın en fazla 7 yıl ceza öngördüğünü belirterek, tadil edilmesini önerdi

Çiğdem AYDIN

Tatil için geldikleri Kuzey Kıbrıs’ta, geçtiğimiz yılın Temmuz-Eylül ayları arasında Lefkoşa’da üç kuyumcudan binlerce liralık altın ve pırlanta çalan İranlı sanıkların cezası belli oldu. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar sanıklar Saeıd Rohani, Arash Nourbakhsh, Majıd Emami, Manosur Rajabi hapis cezasına çarptırıldı. Başkan Ömer Güran ve Yargıç Gökhan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar'dan oluşan heyet sanıklar hakkında oybirliği ile karar vardı.

Sanıklar hakkındaki kararı okuyan Başkan Güran, işlenen suçların ciddi ve toplumu tedirgin eden suçlar olduğunu, kimsenin başkasına ait olan ve kendi alın teri ile para kazandığı iş yerine saldırıda bulunarak hırsızlık yapma hakkı olmadığını belirtti.

Önce keşif, sonra soygun yaptılar…

Başkan Ömer Güran, sanıkların KKTC’ye organize bir şekilde gelip, keşif yaptığını daha sonra girmiş oldukları dükkânlardan çaldıkları eşyaları ülkelerine götürüp bir kısmını da sakladıklarını ifade etti Güran, sanıkların geri dönüp yeniden plan yaptıklarını söyledi. Başkan Güran, sanıkların bu sefer saklamış oldukları altınları kaçırmak için ailelerini de yanlarında getirip onların haberi olmadan valizlerine gizlediklerini ve çıkış yapmak isterken yakalandıklarını belirtti.

Hücreden kaçtılar ama…

Başkan Ömer Güran, sanıkların daha sonra soruşturma maksatlı tutuklu bulundukları hücrelerden firar ettiklerini ve Güney Kıbrıs’a geçmek isterken BM askeri tarafından yakalandıklarını ifade etti. 

Başkan Güran, tüm olgular ışığında sanıkların lehine olan olguları değerlendirdiklerini ancak bu tür suçların affedilemeyeceğini ve verilecek olan cezanın hapislik dışında bir ceza olamayacağının altını çizdi.

En fazla 7 yıl ceza verilebilir

Başkan Güran, sanıklara ceza takdir ederken işlenen suçta kimin ne kadar katkısı olduğunu incelediklerini ve ona göre ceza takdir ettiklerini de belirtti.  Başkan Ömer Güran, aktarmış olduğu olgular ışığında sanıklar Saeıd Rohani ve Arash Nourbakhsh'i 6 yıl, Majıd Emami ve Manosur Rajabi'yi ise 5 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı. Başkan Ömer Güran, ceza yasasında bu suçun cezasının 7 yıl ile sınırlandırıldığını bu nedenle günümüz şartlarında sürenin az olduğunu belirterek tadil edilmesi gerektiğini belirtti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.