1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "CEZAMI ÜLKEMDE ÇEKEYİM BENİ SALIVERİN"
"CEZAMI ÜLKEMDE ÇEKEYİM BENİ SALIVERİN"

"CEZAMI ÜLKEMDE ÇEKEYİM BENİ SALIVERİN"

Ülkeye uyuşturucu sokmak isteyen ancak dedektör köpeği tarafından fark edilen zanlı, mahkemede ilginç bir talepte bulundu:

A+A-

Girne Turizm Limanı’ndan 1 Temmuz 2013 tarihinde ülkeye beraberinde getirdiği yaklaşık 9 buçuk gram hintkeneviri türü kanunsuz uyuşturucu maddeyi sokmak istediği sırada “Cindy” isimli dedektör köpeği tarafından fark edilen Serkan Kaş isimli zanlı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Zanlı, ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının temini için 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderildi. Zanlı Serkan Kaş, cezasını ülkesinde çekmek istediğini, bu nedenle mahkemeden salıverilmesini talep etti.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen tutukluluk duruşmasında savcı Özlem Tümer, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Mustafa Zor’u tanık olarak dinletti.

Polis memuru Mustafa Zor, zanlının “Kanunsuz hint keneviri türü uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu suçlarından methaldar olan zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi. 

Mustafa Zor, zanlının aleyhine getirilen suçlamaları kabul ettiğini dile getirdi. Polis memuru Zor, TC vatandaşı olan ve ülkede yasal bir statüsü bulunmayan zanlının, ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının sağlanması için cezaevine gönderilmesini istedi. Savcı Özlem Tümer, zanlının davaları görüşülünceye kadar 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesini talep etti.
Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, avukatı olmayan zanlıya savunmasını yapması için izin verdi. Zanlı Serkan Kaş, annesinin hasta olduğunu ve geçimini kendisinin sağladığını anlatarak, cezasını ülkesinde çekmek istediğini bu nedenle salıverilmesini talep etti.

Yargıç Şerife Katip Kır, uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu suçlarının ciddiyetine dikkat çekerek, KKTC vatandaşı olmayan ve ülkede yasal bir statüsü bulunmayan zanlının yargılanmaktan kaçabileceğine işaret etti. Kır, zanlının davaları görülünceye kadar 2 ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderilmesine emir verdi.

(KIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.