1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZASI 4 AY AZALTILDI!
CEZASI 4 AY AZALTILDI!

CEZASI 4 AY AZALTILDI!

Zeka geriliği olan 14 yaşındaki çocukla, ağılda iki kez cinsel ilişkiye girip, küçük kızı hamile bırakan

A+A-

Zeka geriliği olan 14 yaşındaki çocukla, ağılda iki kez cinsel ilişkiye girip, küçük kızı hamile bırakan ve 2 yıl hapis cezasına çarptırılan 60 yaşındaki Remzi Çil’in, cezası 20 aya düşürüldü
 
Emine UYSAL

Güvercinlik köyünde üç yıl önce, zeka geriliği olan 14 yaşındaki çocukla, ağılda iki kez cinsel ilişkiye girip, küçük kızı hamile bıraktığı için 2 yıl hapis cezasına çarptırılan 60 yaşındaki Remzi Çil’in Yüksek Mahkemeye yaptığı başvuru kabul edildi ve cezası 4 ay azaltılarak 24 aydan 20 aya düşürüldü.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi, geçtiğimiz yıl nisan ayında, konu suçların ciddiyetine ve vahametine çekip, sanığı, işlediği “13 yaşından büyük 16 yaşından küçük kızla cinsi münasebette bulunma”, “Mülke tecavüz” ve “Ebeveynlerin rızası hilafına alıkoyma” suçlardan suçlu bulup, 2 yıl mahkum ettiğini açıklamıştı.

Yargıtay Ceza olarak oturum yapan Yüksek Mahkeme’de Başkan Ahmet Kalkan, üye Bertan Özerdağ ve üye Beril Çağdal’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına davayı yürüten Savcı Ayşe Kaymak ve sanığın avukatı Murat Hakkı hazır bulundu.

Dava kararını açıklayan Bertan Özerdağ, alt mahkemenin hafifletici nedenleri dikkate almadığına karar verip, sanığa verilen 24 aylık cezayı, 20 aya düşürdüklerini açıkladı.

Özerdağ ayrıca, alt mahkemenin, sanığı 16 yaşından küçük çocuğu alıkoyma suçuna ilişkin mahkumiyet kararı vermemekle ilgili hata yapmadığına karar verdiklerini açıkladı ve sanığın bu yöndeki istinafını reddetti.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.