1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZASI 6 YIL...
CEZASI 6 YIL...

CEZASI 6 YIL...

Sirkatcı Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

 

Mağusa’da faaliyet gösteren “Rapa Ltd.” isimli işyerine girerek para ve çek yaprağı sirkat eden sanık İbrahim Lekesiz dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Bina açma” ve “Sirkat” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Lekesiz, 6 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Detay-Gamze Baykur

Para ve çek yaprağı sirkat etmişti…

Sanık İbrahim Lekesiz 11-12 Haziran 2014 tarihleri arasında Mağusa’da faaliyet gösteren “Rapa Ltd.” isimli işyerine girerek 9 bin 920 TL nakit para ile 9 bin 860 TL meblağlı çek yapraklarını sirkat etmişti. Sanık mesele ile ilgili olarak tutuklanmış ancak delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakılmıştı. 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde işlemiş olduğu başka bir sirkat meselesinden dolayı evi polis tarafından aranan sanık Lekesiz’in emare olarak alınan ayakkabılarının izleri ile Rapa Ltd.’den alınan ayakkabı izlerinin bire bir uyuşmasından dolayı sanık yeniden tutuklanmıştı.

Hakkı: “Mülkiyet hakkı Anayasal ve yasal güvence altındadır…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, sanık İbrahim Lekesiz’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Hırsızlığın yüz kızartıcı bir suç olduğunu anımsatan Hakkı, bina açmanın sirkat suçunun ciddiyetini daha da arttırdığını belirten Hakkı, bu tür suçların ülkemizde arttığına değindi. Bir toplumda kişilerin sahip oldukları malları özgürce tasarruf etme haklarının bulunduğunu belirten Hakkı, mülkiyet hakkına başkalarının müdahale etmesine ve bu haktan kişilerin mahrum bırakılmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Hakkı, mülkiyet hakkının Anayasal ve yasal güvence altında bulunduğuna dikkatleri çekerek, bu tür suçlara etkin, caydırıcı ve ibret verici cezaların kaçınılmaz olduğunu açıkladı. Sanığın 1997-2012 yılları arasında 26 adet benzeri sabıkasının bulunduğunu belirten Hakkı, daha önce verilen cezalardan ıslah olmayan ve verilen fırsatları değerlendirmeyen sanığa hoşgörüyle bakılmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Adeta suç makinesi haline dönüşmüş olan sanık Lekesiz’e uzun süreli hapis cezası verilmesi gerektiğini ifade eden Hakkı, sanık Lekesiz’i 6 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.