1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZASI AÇIKLANDI!
CEZASI AÇIKLANDI!

CEZASI AÇIKLANDI!

Suçüstü yakalanmıştı...

A+A-

20 ay yatacak

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi 2012 yılında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi polis ekipleri tarafından Lefkoşa'da yapılan uyuşturucu operasyonunda üzerinde yapılan aramada 6 ayrı paket içerisinde toplam 17 gram 485 miligram  "Platinum" marka bonzai ile suçüstü yakalanan Onur Aykara hakkındaki kararını dün açıkladı. Mahkeme "Uyuşturucu tasarruf" suçundan suçlu bulduğu Onur Aykara'yı 20 ay hapislik cezasına mahkum etti.

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını Yargıç Alev Ulunay okudu.

Suçüstü yakalanmıştı 

Kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay, sanığın uyuşturucu suçunu 3 Temmuz 2012 yılında işlediğini anlattı. Lefkoşa'da misafirlikte olduğu bir evde yapılan operasyonda üzerinde 6 ayrı paket halinde toplam 17 gram 485 miligram ağırlığında Bonzai türü uyuşturucu madde ile kaçmak isterken görevli polis ekipleri tarafından yakalandığını söyledi.

“Uyuşturucu suçu toplumu endişeye sürüklüyor”

Yargıç Alev Ulunay, sanığa ceza takdir ederken suçun işleniş şekli, sanığın kişisel durumunun dikkate alındığını, sanığın işlemiş olduğu "Uyuşturucu tasarruf" suçunun oldukça ciddi ve toplumu endişeye sürükleyen suçlar olduğunu kaydetti. Ulunay, bu tür suçların yaygınlaşarak, gün geçtikçe artmakta olup kamu vicdanını rahatsız edici boyuta geldiğini vurguladı. 

 “En adil olan hürriyetini bağlayıcı ceza”

Lefkoşa Ağır Ceza'da Yargıç Alev Ulunay, tarafından okunan kararda sanığın yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Ulunay, mahkeme heyeti sanık Onur Aykara'yı 20 ay hapis cezasına mahkum ettiğini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.