1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZASI BİTTİ AMA CEZAEVİNDEN ÇIKARILAMIYOR!
CEZASI BİTTİ AMA CEZAEVİNDEN ÇIKARILAMIYOR!

CEZASI BİTTİ AMA CEZAEVİNDEN ÇIKARILAMIYOR!

insan haklarına aykırı bir şekilde 10 günden bu yana

A+A-


 

8 günden beri karakolda!

Uyuşturucudan hüküm giyen ve hakkında sınır dışı kararı bulunan Nijeryalı için uçak parası bulunamıyor

Uyuşturucudan hüküm giyen ve hakkında sınır dışı kararı bulunan Nijerya uyruklu Olayiwola Tunde Onafistan, devlet tarafından karşılanan uçak bilet parası bulunamadığı için ülkesine gönderilemiyor.

Uyuşturucu suçu nedeni ile Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 31 Temmuz 2015 tarihinde 10 ay hapse mahkum edilen Onafistan, 30 Ekim 2015 tarihinde Şartlı Tahliye Kurulu kararı ile Merkezi Cezaevi’nden tahliye edildi. Cezasını tamamlayan Onafistan, son sınıf öğrencisi olduğu ve mezuniyet döneminde bulunduğu gerekçesi ile sınır dışı kararının ertelenmesi için İçişleri Bakanlığı’na başvuru yaptı.

Başvurusu reddedilen Onafistan hapisten çıkar çıkmaz önce Lefkoşa Polis Müdürlüğü ardından ise Güzelyurt Polis Müdürlüğü hücrelerine yerleştirildi.

Muhaceret tarafından biletinin kesilmesi için ödenek çıkmayan Onafistan, cezasını tamamladığı halde 10 günden beri hücrelerde tutuluyor.

Sanıvar: Deport kararı ertelenmedi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Onafistan’ın avukatı Ramadan Sanıvar, müvekkilinin 31 Temmuz 2015 tarihinde Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kanunsuz uyuşturucu suçu nedeni ile 10 ay hapse mahkum edildiğini söyledi.  

Merkezi Cezaevi’nden şartlı Tahliye Kurulu tarafından 30 Ekim 2015 tarihinde tahliye edildiğini anlatan Sanıvar, öncelikle Lefke Avrupa Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrenimi gören ve mezuniyet döneminde olan müvekkilinin deport kararının ertelenmesi için İçişleri Bakanlığı ve Muhaceret Dairesi Müdürlüğüne başvurduklarını söyledi.

Müracaatlarının reddedilmesinin ardından müvekkilinin Merkezi Cezaevi’nden çıkar çıkmaz önce Lefkoşa Polis Müdürlüğü hücrelerine ardından ise Güzelyurt Polis Müdürlüğü hücrelerine yerleştirildiğini belirten Sanıvar, Muhaceret Dairesi Müdürlüğü’nden müvekkilinin ülkesine gönderilmesi için kesmesi gereken uçak bileti ödeneği çıkmadığını ve müvekkilinin insan haklarına aykırı bir şekilde 10 günden bu yana cezasının bitmesine rağmen hücrede bekletildiğini savundu.

“Parayı eşi ödesin dediler…”

Müvekkilinin 34 yaşında olduğunu ve KKTC’de başkent Lefkoşa’da yaşamakta olan eşi ile iki tane çocuğu olduğunu aktaran Sanıvar, müvekkilinin eşinin de mağdur durumda olduğunu söyledi.

Yetkililerin müvekkiline “eşinde para varsa biletini o kessin, aksi taktirde erken bir tarihte ülkene gidemezsin” dediklerini öne süren Sanıvar,  Muhaceret Dairesi Müdürlüğü’nün ne zaman bilet keseceğini henüz kestiremediklerini ve müvekkilinin hücrelerde kalmaya devam ettiğini ifade etti. Pakistan uyruklu başka bir şahsın sınır dışı edilmek üzere 15 gün hücrelerde biletinin kesilmesini beklediğini anlatan Sanıvar, müvekkilinin yaşadıklarına isyan ettiğini dile getirdi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.