1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZASI DAHA SONRA AÇIKLANACAK
CEZASI DAHA SONRA AÇIKLANACAK

CEZASI DAHA SONRA AÇIKLANACAK

Cezası daha sonra açıklanacak

A+A-

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 713 extacy türü uyuşturucu hapla ilgili yargılanan Doğan Turgut, çoğunluk kararı ile suçlu bulundu

Emine UYSAL

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 713 extacy türü uyuşturucu hapla ilgili yargılanan Doğan Turgut, çoğunluk kararı ile suçlu bulundu. Dava, ceza takdirinin açıklanması için ileri bir tarihe ertelendi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 713 adet "Kanunsuz uyuşturucu madde (hap) tasarrufu" suçuyla itham edilen 23 yaşındaki Doğan Turgut, suçlamaları kabul etmemişti.

Polis, 8 Şubat 2016 tarihinde Gönyeli'deki Burç Sokak'ta durdurduğu Doğan Turgut’un tasarrufunda naylonlara sarılı 5 ayrı renkte 713 adet uyuşturucu hap bulmuştu.

Doğan Turgut, "Bu haplar üzerimde bulunmadı. Her şey ortaya çıkacak. Bir arkadaşımla para almaya gitmiştik. Aniden polis geldi. Beni yere atıp dövdüler. Poşet yerdeydi. Olay mahallinde başkaları da vardı. Arabayla kaçtılar. Bulunmalarını istiyorum. Poşetlerde parmak izim yok" demişti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar'ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Aliye Özçınar ve sanığın avukatı hazır bulundu.

Yargıç Dündar, azınlık kararında ‘beraat’ dedi

Yargıç Meltem Dündar, azınlık kararı olarak okuduğu kararında Doğan Turgut’un suçu işlediğinin makul şüpheden ari bir şekilde ispatlanamadığına karar verip, beraat ettirdiğini açıkladı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran ve Yargıç Gökan Asafoğulları ise ayrı bir karar okuyarak, iddia makamının davayı makul şüpheden ari olarak ispatladığına bulgu yaptı ve suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı.

Doğan Turgut, oyçokluğu ile suçlu bulundu. Başkan Ömer Güran, ceza takdiri için davayı ileri bir tarihe erteledi.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.