1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAYI ÇOK BULDU
CEZAYI ÇOK BULDU

CEZAYI ÇOK BULDU

Zekâ geriliği olan 14 yaşındaki çocukla, ağılda ilişkiye girip, küçük kızı hamile bırakan ve 2 yıl hapis cezasına çarptırılan 60 yaşındaki Remzi Çil, cezasının düşmesi için istinafa başvurdu

A+A-

Emine UYSAL

Güvercinlik köyünde üç yıl önce zekâ geriliği olan 14 yaşındaki çocukla, ağılda iki kez cinsel ilişkiye girip, küçük kızı hamile bırakan ve iki yıl hapis cezasına çarptırılan 60 yaşındaki Remzi Çil, cezasının düşmesi için istinafa başvurdu.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi, geçtiğimiz yıl nisan ayında, konu suçların ciddiyetine ve vahametine dikkat çekip, sanığı, işlediği “13 yaşından küçük 16 yaşından büyük kızla cinsi münasebette bulunma” , “Mülke tecavüz” ve “Ebeveynlerin rızası hilafına alıkoyma” suçlardan suçlu bulup, iki yıl mahkûm ettiğini açıklamıştı.

Dava istinafta görüşüldü

Yargıtay Ceza Heyeti Başkanı Ahmet Kalkan, üye Bertan Özerdağ ve üye Beril Çağdal’ın huzurunda görüşülen davada, Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, sanığın avukatı Murat Hakkı hazır bulundu.

Avukat Hakkı: Mahkemenin azami cezayı takdir etmesi hatalı

Remzi Çil’in avukatı Murat Hakkı, alt mahkemenin, “16 yaşından küçük kızla cinsi münasebette bulunma” suçundan mahkum olan sanığa azami cezayı takdir etmesinin hatalı olduğunu iddia etti.

Avukat Hakkı, alt mahkemenin ceza takdir ederken, hafifletici nedenleri yeteri kadar dikkate almayarak hata yaptığını ileri sürdü.

Savcı Özlemler: Mesele çok ciddidir

Savcı Ahmet Özlemler, Remzi Çil’in Kasım¬Aralık 2013’te, zekâ geriliği olan 14 yaşındaki çocukla, ağılda iki kez cinsel ilişkiye girip, küçük kızı hamile bıraktığını ve hamileliğin geç anlaşılması nedeniyle doğumun gerçekleştiğine dikkat çekti.

Çocuğun doğumdan kısa bir süre sonra öldüğünü anımsatan Özlemler, meselenin ciddiyetine dikkat çekti.

Savcı Özlemler, alt mahkemenin eski yasayla yargılanan sanığa, iki yıl hapis cezası vermekle hata yapmadığını savundu.

Özlemler de sanığın polise yardımcı olması, gönüllü ifade vermesinin alt mahkeme tarafından dikkate alınabileceğini ve kısa süreli bir indirim olabileceğini savundu.

Yargıtay Ceza Heyeti Başkanı Ahmet Kalkan, davayı kararı okunmak üzere süresiz erteledi.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.