1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAYI YİYEN GERİ DÖNMÜYOR!
CEZAYI YİYEN GERİ DÖNMÜYOR!

CEZAYI YİYEN GERİ DÖNMÜYOR!

Geri gelmiyorlar!

A+A-

Bertuğ TOPAL

Kıbrıslı Rumlar özellikle 2015 ve 2016 yıllarında Kuzey Kıbrıs’a geçtikten sonra yakalandıkları sabit radarlar nedeniyle KKTC’ye arabalarıyla geçmekten korkuyor.

2015 yılında 9 binin üzerinde Kıbrıslı Rum sabit radarlara yakalanarak ceza yedi. Bu cezalar nedeniyle de trafik cezalarını ödememek için Kıbrıs’ın güneyinden kuzeyine arabaları ile geçmekten kaçınan Kıbrıslı Rumların sayısı gün geçtikçe artıyor.

2015 yılında toplam 9 bin 495 Kıbrıslı Rum, araçlarıyla geçtikleri Kuzey Kıbrıs’ta sabit görüntülü radar cezasına çarptırıldı.

2016’nın Mayısa ayına kadarki dönemde ise bu rakam 3 bin 618’e ulaştı.

dsc_7250-copy-768x514.jpg

Rumlar rahatsız

Bir buçuk yılda toplam 13 bin 113 Kıbrıslı Rum’un sabit görüntülü radar suçu işlemesinin ardından arabalarıyla kuzeye geçmek istememesi bir yana Kıbrıslı Rumlar da bu cezalardan rahatsız. Radar cezalarını ödemekten kaçınan Kıbrıslı Rumlar cezayı ödememek için kuzeye arabaları ile geçmekten kaçınıyor.

Bir buçuk yılda 13 bini geçti

Kıbrıslı Rumların Kuzey Kıbrıs’ta işledikleri sabit görüntülü radar suçları bir buçuk yıllık bir zaman diliminden 13 bin rakamını geçti. 2015 yılında Kıbrıslı Rumları 9 bin 495 sabit radar suçundan dolayı para cezasına çarptırılırken, bu rakam 2016’nın ilk 5 ayından 3 bin 618’i buldu.

Çoğu ödenmedi

Bir buçuk yılda 13 bin 113 Kıbrıslı Rum’un çarptırıldığı sabit radar cezalarının edinilen bilgiye göre birçoğu ödenmiyor. Polis Genel Müdürlüğü Kıbrıslı Rumların cezalarını ödemesinin önüne ise geçemiyor. Cezanın işleme görebilmesi için Kıbrıslı Rumların araçları ile tekrardan kuzeye geçmesi gerekiyor.

Rumlar kaldırılmasını istiyor

Kıbrıslı Rumlar, Kuzey Kıbrıs’ta kendilerine uygulanan sabit radar cezalarının kaldırılmasını istiyor. Kıbrıslı Rum vatandaşlar, Kuzey’de yolları tam anlamıyla bilmedikleri için bazı noktalarda hız limitlerinin aşılabileceğini ifade ederek bu cezalardan Kıbrıslı Rumların muaf tutulmasını istedi.

Araç geçiş sayılarında azalma olabilir

Kıbrıslı Rumların araçlarıyla Kuzey Kıbrıs’a geçişlerinde radar cezası dolayısıyla sadece yürüyerek geçmeyi tercih etmesi araçla geçiş sayılarında da bir azalmaya neden olabilir. Polis yetkilileri ise Kıbrıslı Rumların cezalardan muaf tutulması gibi bir durumun olamayacağını, trafiğe çıkan her araca ayni kuralların uygulandığını söyledi.

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.