1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. CHARLİE HEBDO GRAFİKERİ: "DOLAPTA SAKLANDIM"
CHARLİE HEBDO GRAFİKERİ: "DOLAPTA SAKLANDIM"

CHARLİE HEBDO GRAFİKERİ: "DOLAPTA SAKLANDIM"

Dört Saat Sonra Mesaj Atmış

A+A-

 

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun grafikerlerinden Lilian Lepere, geçen hafta düzenlenen silahlı saldırı sırasında yaşadıklarını France 2 Televizyonu'na anlattı. Bir ara gözleri dolan Lepere, saatlerce lavabonun altındaki küçük bir dolapta saklandığını söyledi.

Fransa'nın başkenti Paris'teki mizah dergisi Charlie Hebdo binasına yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıdan kurtulan Lilian Lepere, yaşadıklarını anlattı. France 2 Televizyonu'na konuşan Lepere, sekiz buçuk saat boyunca lavabonun altındaki bir dolapta saklandığını söyledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, 27 yaşındaki Lilian Lepere saklandığı dolabın uzunluğunun 70-90 cm, derinliğinin ise 50 cm olduğunu belirtti. Saldırganlar Said ve Şerif Kuaşi kardeşlerin dikkatini çekmekten korktuğunu vurgulayan Lepere, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlardan biri geldi ve benim girdiğim dolabın yanındaki dolabı açtı. İçerde kendisine ilginç gelecek hiçbir şey bulmadı. Daha sonra buzdolabına doğru gitti. Suç ortağına bir şey isteyip istemediğini sordu. Diğerinin yanıtı, 'Hayır, şimdi bunun zamanı değil' oldu".

DÖRT SAAT SONRA MESAJ ATMIŞ

Dolapta yaklaşık dört saat saklandıktan sonra harekete geçme kararı aldığını aktaran Lepere, matbaadaki telefonların çıkardığı seslerden yararlanarak cep telefonuna ulaştığını ve annesine mesaj atarak kendisine durumu bildirdiğini, onun da polisle temasa geçtiğini aktardı. Daha sonra saldırganlardan birinin yeniden içine girdiği dolabın üzerinde su içtiğini belirten Lepere, yaşadıklarının gerçeküstü olduğunu ve bir filmi andırdığını belirtti.Charlie Hebdo dergisine geçtiğimiz hafta Çarşamba günü düzenlenen saldırıda derginin beş karikatüristi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenler arasında, Charlie Hebdo Yazı İşleri Müdürü Stéphane Charbonnier de vardı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.