1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. CHARLİE HEBDO SALDIRGANLARI BAKIN KİM ÇIKTI
CHARLİE HEBDO SALDIRGANLARI BAKIN KİM ÇIKTI

CHARLİE HEBDO SALDIRGANLARI BAKIN KİM ÇIKTI

Charlie Hebdo saldırganları bakın kim çıktı!

A+A-

 

Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştiren iki kardeşin Yemen'de El Kaide tarafından eğitildikleri ortaya çıktı. Yemen istihbarat örgütü, kardeşlerin Yemen'de El Kaide'nin üst düzey bir yöneticisi ile bir araya geldiklerini doğruladı.

ch.jpg

Paris’te ‘Charlie Hebdo’ karikatür gazetesine silahlı saldırı düzenleyerek 12 kişiyi katleden Kouachi kardeşlerin El Kaide terör örgütü bağlantısı ortaya çıktı. Yemen istihbarat örgütü, kardeşlerin Yemen'de El Kaide'nin üst düzey bir yöneticisi ile bir araya geldiklerini doğruladı.

Sabıkalı Şerif Kouachi'nin (32) El Kaide örgütüne destek vermekten Fransa’da hapis cezasına çarptırıldığı abisi Said Kouachi'nin ise (34) Yemen’de El Kaide kampında eğitim gördüğü öğrenildi. Avrupa basınında çıkan haberlerde de saldırıyı düzenleyen Kouachi kardeşlerin Amerikan istihbaratı tarafından 'El Kaide'ci olarak bilindiği ve saldırıyı önceden planladıklarının belirtildiği duyuruldu.

Avrupa'da dayanışma!,


Bugün Avrupa’da camii ve mescitlerde Cuma namazında Paris saldırısı kınanıyor. Fransa ve Avrupa’nın büyük kentlerinde bugünden itibaren dayanışma gösterileri için sivil toplum örgütleri hareketlendi. Milyonlarca insan Paris saldırısını kınamak için meydanları dolduracak. Paris Pazar günü ülkenin en büyük dayanışma gösterisine hazırlanıyor. Pazar günü tüm meydanlarda halk yine ‘Je suis Charlie’ (ben Charlie’yim) mesajını verecek. Fransa karikatürcülerine ağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.