1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. CHP İPTAL ETTİ, MHP DEVAM DEDİ
CHP İPTAL ETTİ, MHP DEVAM DEDİ

CHP İPTAL ETTİ, MHP DEVAM DEDİ

AK Parti mitinglerini seçim kapsamında değil, "teröre karşı birlik" formatında yeniden organize etti;

A+A-

Ankara'daki patlamanın ardından siyasi partiler ağırlıkla "güvenlik" endişesi nedeniyle 1 Kasım seçimleri için miting yapma kararlarını gözden geçirdi. AK Parti mitinglerini seçim kapsamında değil, "teröre karşı birlik" formatında yeniden organize etti.

Kendi içinde bir değerlendirme yapan Cumhuriyet Halk Partisi ise Salı akşamı mitinglerini iptal etme kararı aldı. Al Jazeera'ye konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Büyük mitingler yerine ilçe ziyaretleri yapma kararı aldık" dedi. Toprak iptal kararının nedeninin büyük ölçüde güvenlik endişesi olduğunu, ayrıca bu süreçte vatandaşın ayağına gitmeyi tercih ettiklerini söyledi.

MHP "devam" dedi

Cumartesi günü meydana gelen bombalı saldırının ardından Pazar günü İzmir'de yapılacak mitingi iptal eden Milliyetçi Hareket Partisi ise miting takvimini değiştirmeyecek. Al Jazeera'ye konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 1 Kasım seçimleri için sadece üç büyük ilde miting kararı aldıklarını hatırlattı; İzmir mitinginin, patlamanın hemen ardından gerçekleşeceği için iptal edildiğini, ancak İstanbul ve Ankara'daki mitinglerin yapılacağını söyledi. MHP'nin İstanbul mitingi 18 Ekim Pazar günü, Ankara mitingi ise 25 Ekim Pazar günü yapılacak. Parti daha önce diğer illerdeki çalışmalarını, "il ziyaretlerinde vatandaşla buluşma" olarak planlamıştı.

HDP'nin kararı Perşembe

HDP ise kararını Perşembe günü yapılacak MYK toplantısında verecek. Partide genel eğilim güvenlik endişesi nedeniyle büyük halk buluşmaları yerine, halkla buluşma adı altında daha dar kapsamlı etkinliklerin gerçekleştirilmesi yönünde.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.