1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. CHP'DEN SURİYE YÖNETİMİNE UYARI!
CHP'DEN SURİYE YÖNETİMİNE UYARI!

CHP'DEN SURİYE YÖNETİMİNE UYARI!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Kusayr kentini ele geçiren Suriye rejimini uyardı ve sorumlu davranmaya çağırdı.

A+A-

Loğoğlu yaptığı açıklamada;

“Suriye rejimini Kusayr kentindeki sivil halkın can ve mal güvenliğini teminat altına almaya ve tarafları acil olarak şiddeti tamamen sona erdirecek adımları atmaya çağırıyoruz.

Şam yönetimi, kente insani yardım ulaştırılması için gerekli bütün kolaylıkları sağlamalı ve uluslararası yardım kanallarını açık tutmalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklaması şöyle;

“Suriye rejimine bağlı güçlerin, muhaliflerle girdikleri çatışmalar sonucunda stratejik Kusayr kentini ele geçirdikleri açıklanmış ve bu durum muhaliflerce de doğrulanmıştır.
Suriye rejimini Kusayr kentindeki geride kalan sivil halkın can ve mal güvenliğini teminat altına almaya ve tarafları acil olarak şiddeti tamamen sona erdirecek adımları atmaya çağırıyoruz. Şam yönetimi, kente insani yardım ulaştırılması için gerekli bütün kolaylıkları sağlamalı ve uluslararası yardım kanallarını açık tutmalıdır.

Öte yandan, rejimle girdikleri çatışma sonucunda bir köye sığındıkları belirtilen muhaliflerin can güvenliğinin sağlanması da Suriye rejiminin sorumluluğu altındadır. Bu nedenle, Şam yönetiminin muhalif unsurlara karşı meşruiyet sınırları içinde ve temel insan haklarına saygılı olarak davranması büyük önem taşımaktadır.

Ayrıca, söz konusu kente ilişkin haber kanalları açık tutulmalı ve basının özgürce çalışması sağlanmalıdır.

Komşu ülke Suriye’deki şiddetin bir an önce sona ermesi için çatışmaların başladığı tarihten bugüne kadar aktif bir şekilde çalışan Cumhuriyet Halk Partisi, Suriye’deki olayların takipçisi olmaya ve barış için çaba göstermeye devam edecektir.“

 

Kaynak: DHA

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.