1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Chrome bugünden itibaren...
Chrome bugünden itibaren...

Chrome bugünden itibaren...

Chrome bugünden itibaren...

A+A-

Google, popüler web tarayıcısı Chrome’un yeni sürümünü bugün yayınladı! Peki Chrome'un yeni sürümüyle ne değişiyor?

Google, web tarayıcısı Chrome'un 47. sürümünü yayınladı. Yeni sürüm, Windows, Mac ve Linux'a yeni çoklu görev işlevleri, masaüstü uyarılarının otomatik olarak silme işlevini getiriyor ve bir dizi güvenlik geliştirmesi sunuyor.

Chrome 47 ile birlikte Google, masaüstü uyarı merkezini web tarayıcısından kaldırıyor. Firma, işlevi kaldırmaya yönelik planlarını bizlerle geçen ay paylaşmıştı, bu yüzden herhangi bir sürpriz sözkonusu değil.

Chrome'un uyarı merkezi ilk olarak 2013'te ortaya çıkmıştı. İşlev, Chrome kapalıyken bile çalışıyor, böylece kullanıcılara uyarılarını takip etme olanağı sunuyordu. Ancak işlev, çoğu kullanıcıyı rahatsız etti ve bu yüzden kullanıcılar tarafından devre dışı bırakıldı.

Uyarı merkezinin kaldırılmış olması, Chrome'un uyarıları bir kenara bıraktığı anlamına gelmiyor. Google, bunun yerine web tabanlı "push" uyarılarına geçiş yapıyor. Web geliştiricilerinin kullanabildiği bu uyarılar, Android'li cihazlarda normal uygulamaların uyarılarından farksız görünüyorlar

Yeni güncellemeyle birlikte geliştiriciler, bu uyarılar için bir süre belirleyebiliyorlar. Böylece süresi dolan uyarılar, otomatik olarak siliniyor. Chrome 47'de bir dizi hata onarımı da bulunuyor. Masaüstü Chrome için sunulan güncellemenin yakında Android'e de gelmesi bekleniyor.
Web tarayıcınızın güncel olup olmadığını sağ üstteki menü düğmesine, ardından Yardım ve Hakkında seçeneğine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.