1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. CHROME KULANANLAR DİKKAT!
CHROME KULANANLAR DİKKAT!

CHROME KULANANLAR DİKKAT!

Chrome kulananlar dikkat..

A+A-

Chrome 31'in final sürümü PC'ler ve cepler için yayınlandı.

Chrome 31'in final sürümü Google tarafından indirmeye sunuldu. Yeni sürümde görünürde önemli bir değişiklik yok, ancak yazılımın işleyişinde yapılan bazı önemli değişiklikler var.

Chrome 31'le beraber Google, "Taşınabilir Özgün İstemci" (Portable Native Client - PNaCI) desteğini etkinleştiriyor. Özgün İstemci, C ve C# dilinde yazılan web uygulamalarını direkt olarak işlemci üzerinde çalıştırabiliyor ve donanıma direkt erişim sağlayabiliyor. PNaCI işlemciden bağımsız geliştirildiğinden, hem x86, hem de ARM mimarisi üzerinde çalışabiliyor.

Yeni Özgün İstemci, Windows'lu cihazlara herhangi bir avantaj sağlamasa da ARM tabanlı Chrome OS'un işlemci üzerinde uygulama çalıştırmasına izin veriyor.

Tartışmalı otomatik tamamlama

"request autocomplete ()" komutu sayesinde web sitelerinin site kullanıcı verilerine, Chrome'da depolanan isimlere ve telefon numaralarına otomatik tamamlama yoluyla erişmesi artık mümkün. Ancak Chrome 31, ödeme bilgilerine erişmeyi zorlaştırıyor. Kredi kartı bilgileriniz sadece giriş kutucuğuna ilk harfi veya sayıyı yazmaya başladığınızda otomatik olarak dolduruluyor. Bu ise gizli formların kredi kartı verilerinizi elde edemeyeceği anlamına geliyor.

Android için tam ekran uygulamalar

Chrome 31'in Android sürümü, uygulamaları menü düğmesini kullanarak giriş ekranına eklemenize izin veriyor. Bunu yaptığınızda uygulama, gerçek bir uygulama gibi görünüyor. Sayfa, geliştiricisi tarafından "mobile-web-app-capable" etiketiyle işaretlenmişse, tam ekran olarak açılıyor ve adres çubuğu gibi web tarayıcısı denetimleri gösterilmiyor.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.