1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. CHROME KULLANANLARA ÇOK ÖNEMLİ UYARI
CHROME KULLANANLARA ÇOK ÖNEMLİ UYARI

CHROME KULLANANLARA ÇOK ÖNEMLİ UYARI

Chrome kullananlara çok önemli uyarı

A+A-

Google’ın popüler web tarayıcısı Chrome’da ortaya çıkan bir açık nedeniyle kullanıcıların sesleri Chrome tarafından kayıt altına alınıyor ve kullanıcıların bilgisi dışında üçüncü kişilerin eline geçiyor.

Gizmodo’nun haberine göre yazılım geliştirici olan Tal Ater Chrome’da çok tehlikeli bir açık buldu. Zararlı sitelerin kullanıcıların mikrofonlarını Chroma’daki açık nedeniyle aktive edebildiğine dikkat çeken Ater, bu sayede siz bu zararlı siteyi Chrome üzerinden kapatsanız bile ses kaydınızın hala tutulduğunu ve kimliği belirsiz sunuculara bu kayıtların gönderilebileceğini dile getirdi.

Örneğin kullanıcı sesli komutlarla çalışan bir siteye girdiğinde bu sitedeki işlemleri herhangi bir fare kullanımı olmaksızın sesli komutlarla halledebiliyor; ancak siz sayfayı kapatsanız bile kapattığınız o sayfa sizi dinlemeye devam ediyor. Google Chrome’daki bir açık nedeniyle ortaya çıkan sorun da tam bu noktada meydana geliyor.

Diğer bir deyişle Google söz konusu açığı kapatmadığı taktirde mikrofonu açık olan kullanıcıların ses kayıtlarının üçüncü kişilerce hem de bilgisayar kullanılmadığı anlarda bile dinlenebilmesi mümkün görünüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.