1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇİÇEK: "AP KARARINI KINIYORUM. AB KENDİ İŞİNE BAKSIN"
ÇİÇEK: "AP KARARINI KINIYORUM. AB KENDİ İŞİNE BAKSIN"

ÇİÇEK: "AP KARARINI KINIYORUM. AB KENDİ İŞİNE BAKSIN"

“...Kıbrıs ithilafı bugüne kadar çözülmediyse bunda onların da katkıları var”

A+A-

 

ÇİÇEK: “AP KARARINI KINIYORUM. AB KENDİ İŞİNE BAKSIN, TUTUMLARI ADİL DEĞİL… DAHA GÜÇLÜ BİR KKTC İÇİN ÇALIŞAMALARA DESTEK VERECEĞİZ”

ARINÇ: “KIBRIS TÜRKÜ’NÜN MALİ, TOPLUMSAL VE SİYASİ YÖNLERDEN MÜREFFEH BİR YAPIDA OLMASI İÇİN EKONOMİK PROGRAMA UYGUN OLARAK DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

SİBER: “GENÇ BİR DEVLETİZ. GENÇLİĞİN VERDİĞİ DİNAMİZMLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ”

KKTC’nin 31’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri için bu sabah adaya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Cemil Çiçek, “Avrupa Parlamentosu kararını kınıyorum. AB kendi işine baksın. Tutumları adil değil, Kıbrıs ithilafı bugüne kadar çözülmediyse bunda onların da katkıları var” dedi.

Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC’nin 31’inci yıldönümü kutlamaların katılmak amacıyla adaya gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve beraberlerindeki heyeti kabul etti.

Heyete TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça eşlik etti.

ÇİÇEK: “DAHA GÜÇLÜ BİR KKTC İÇİN…”

Kabulde konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kıbrıs Türk halkının hakkını, hukukunu ve uluslararası kuruluşlarda farkındalığını artırmayı hedeflediklerini belirterek, daha güçlü bir KKTC için çalışmalara destek vereceklerini vurguladı.

Anavatan Türkiye olarak KKTC’nin 31. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Çiçek, KKTC’nin kurulmasında emeği geçen tüm siyasi partilerle, mücahitleri ve özgürlük mücadelesi lideri Dr. Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ı saygıyla andıklarını söyledi.

Çiçek, 1974 Barış Harekatı’nın yapılmasında ve Kıbrıslı Türklerin verdiği mücadelede TBMM’nin de katkısı olmasından gurur duyduğunu ifade etti.

Devam eden barış sürecinde Rum tarafının çözüme çok yakın olmadığının anlaşıldığını dile getiren Çiçek, Rum tarafının 2004’teki referandumda çözüm planına “hayır” dediğini hatırlattı ve “Türk tarafının buna destek vermesine rağmen onlar yan çizdi. O günden bugüne müzakere yapıyor gibi davranıyorlar fakat ayaklarını kaldırıp gene aynı yere basıyorlar” dedi.

Çiçek, Türkiye’nin barış olsun ya da olmasın birlikte çalışarak daha güçlü bir KKTC yaratmak çabasının süreceğini vurguladı.

“AP KARARINI KINIYORUM… AB KENDİ İŞİNE BAKSIN”

AP kararını da değerlendiren Çiçek, “Avrupa Parlamentosu kararını kınıyorum. AB kendi işine baksın. Tutumları adil değil, Kıbrıs ithilafı bugüne kadar çözülmediyse bunda onların da katkıları var” dedi.

ARINÇ: “YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye Başbakan Yardımcısı Bület Arınç da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk halkının Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesine destek verdiğini, adadaki bir çözümü desteklediklerini söyledi.

Her defasında Kıbrıs Türk halkının samimi iradesini ortaya koyduğunu, bunun da referandumda Kıbrıs Türk tarafının ‘evet’ demesiyle ispat edildiğini dile getiren Arınç, müzakere sürecinin yeniden başlayacağına inanç belirtti.
Arınç, Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edeceklerini de dile getirerek, Kıbrıs Türkü’nün mali, toplumsal ve siyasi olarak müreffeh bir yapıda yaşaması için ekonomik programa uygun olarak destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

Arınç ayrıca bugünlere gelinmesinde katkısı olanları da rahmetle andı.

SİBER: “ULUSLARARASI TOPLUMUN PARÇASI OLMA GAYRETİMİZ SÜRÜYOR”

Kabulde konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber ise, KKTC’nin 31 yaşında genç bir devlet olduğunu anımsatarak, gençliğin verdiği umut ve dinamizmle yola devam ettiklerini söyledi.

Siber, uzun bir varlık mücadelesi verilerek bugünlere geldiklerini de söyleyerek, “Ancak izolasyonlar sürüyor ve bizim uluslararası toplumun bir parçası olma gayretimiz de sürüyor. Kimliğimizi ve kurumsal yapımızı güçlendirmek için çalışıyoruz. Halkın yaşam kalitesinin artması ve etkin denetimlerle güvenini artırmak için de ayrıca çalışıyoruz” dedi.

Türkiye ile ortak çıkarlar doğrultusunda hareket ettiklerini de vurgulayan Siber, uluslararası toplumda Kıbrıs Türkü’nün sesini duyurmak için güven artırıcı önemlere gerek duyulduğunu ifade etti.

Siber, “Güven artırıcı önemlerden bahsediliyor. Bizim beklediğimiz bu girişimleri sizlerin desteğiyle sürdürmektir. Tanınmamış olmamız, ambargoların konması bizi engelliyor fakat uluslararası toplumda sesimizin daha çok duyulması gerekiyor” dedi.   

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.