1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇİÇEK DOLMABAHÇE’DE YEMEK VERDİ
ÇİÇEK DOLMABAHÇE’DE YEMEK VERDİ

ÇİÇEK DOLMABAHÇE’DE YEMEK VERDİ

Meclis Başkanı Siber Bugün Konferansta Konuşma Yapacak;

A+A-

 

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK DÜN GECE DOLMABAHÇE SARAYI’NDA KONUK HEYETLER ONURUNA YEMEK VERDİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, İstanbul’da dün başlayan ve 43 üye ülkeden yüzlerce temsilcinin katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 10. Konferansı’nda bugün konuşma yapacak.

KKTC’nin gözlemci üye sıfatıyla Meclis Başkanı Siber ve 4 milletvekili tarafından temsil edildiği konferans, bugün öğleden sonra tamamlanacak. KKTC heyeti yarın sabah yurda dönecek.

Dünkü açılış törenine Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılarak konuşma yaptığı İSİPAB 10. Konferansı’na, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlık, TBMM ev sahipliği yapıyor.

ÇİÇEK DOLMABAHÇE’DE YEMEK VERDİ

Çiçek dün gece konuk heyetler onuruna tarihi Dolmabahçe Sarayı’ndaki Muayede Salonu’nda yemek verdi. Yemeğe 43 ülkeyle birlikte KKTC heyeti de katıldı.

TBMM Başkanı Çiçek, yemekte yaptığı konuşmada Dolmabahçe Sarayı’nın önemini vurguladı ve tarihçesi hakkında bilgi verdi.

Konukları, TBMM’ye ait, derin tarihi geçmişi olan salonda ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Çiçek, İslam dünyasına mutluluk diledi.

“DOLMABAHÇE ÖNDE GELEN YAPILARDAN”

Cemil Çiçek, Dolmabahçe Sarayı’nın Türkiye'nin önde gelen yapılarından olduğunu söyledi.

Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan sarayın, 1856'da açıldığını ifade eden Cemil Çiçek, "Sırasıyla 6 Osmanlı padişahı ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ev sahipliği yapmıştır. Bu muayede salonu, padişahın devlet ileri gelenleriyle bayramlaşması ve kimi önemli devlet törenlerinin yapıldığı bir yerdi" diye konuştu.

Cemil Çiçek, Osmanlı döneminde ilk Mebusan Meclisi’nin açılış törenini de yemeğin verildiği salonda yapıldığını kaydederek “Sizleri, derin tarihi geçmişi bulunan bu salonda, böylesine anlamlı bir gecede ağırlamaktan şeref duyuyorum. Davetimize icabet ederek bizleri mutlu ettiniz. Allah da temsil ettiğiniz bütün İslam dünyasını mutlu etsin. Yaptığınız ve yapacağınız bütün çalışmalar inşallah ümmetin ve insanlığın hayrına olsun" ifadelerini kullandı.

Yemekte dini ve tarihi müzik dinletisi de sunuldu.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.