1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “CİDDİ BİR KARA LEKE”
“CİDDİ BİR KARA LEKE”

“CİDDİ BİR KARA LEKE”

Mahkeme tarafından suçlu bulunarak hapse atılması olayı;

A+A-

GAZETECİLER BİRLİĞİ: “CİDDİ BİR KARA LEKE”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), vicdani ret hakkını kullanarak seferberlik eğitimine katılmadığı gerekçesiyle yargılanan Murat Kanatlı’nın mahkeme tarafından suçlu bulunarak hapse atılmasının ‘demokrasi ve insan hakları boyutuyla ciddi bir kara leke’ olduğunu kaydetti.

KTGB Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Başkan Hüseyin Güven, “Yargının bağımsızlığına saygımızı korumakla birlikte, bu tür kararların günümüz çağdaş dünyasında kabul edilemez olduğu da aşikardır” dedi.

“YASAL VE/VEYA ANAYASAL DÜZENLEME İÇİN SÜRATLE ADIM ATILSIN”

Vicdani ret konusunda yasal ve/veya Anayasal düzenlemelerin bir an önce gündeme alınmasını isteyen KTGB Başkanı Hüseyin Güven, bu konuda hükümetin süratle adım atmasını beklediklerini kaydetti.

“Aynı zamanda üyemiz de olan Murat Kanatlı’nın para cezasını ödemediği için hapse atılmasını, hele kelepçelenmesini içimize sindirmemiz beklenemez” diyen Güven, Kıbrıs’ta varılacak kalıcı bir çözümle birlikte askersiz bir ada yaratmak için mücadeleyi yükselteceklerini de ekledi.

KTÖS’TEN MURAT KANATLI’NIN MAHKUM EDİLMESİNE TEPKİ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS),Yeni Kıbrıs Partisi Yürütme Kurulu üyesi  Murat Kanatlı’nın   tutuklanarak hapse gönderilmesine tepki gösterdi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, Kanatlı’nın vicdani ret hakkını kullandığı için kelepçelenerek hapse gönderildiğini belirterek, Türkiye’yi suçladı.

Elcil, “garantörlük görevini istismar eden Türkiye’nin Kıbrıslı Türklere hapishaneleri layık gördüğünü” iddia etti.

Güvenlik gerekçe gösterilerek  insanların esir edildiğini, temel insan haklarına saygısızlık yapıldığını kaydeden Elcil, “Kıbrıslı Türkleri korumak bahanesi ile yaratılan bu rejim, Kıbrıslı Türkleri hapsederek ve göçe zorlayarak gerçek niyetini bir kez daha ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

“Yabancı bir ordunun mahkemelerinde Kıbrıslı Türkleri ve sivil vatandaşları yargılamanın  dünyadaki en ender demokrasi örneklerinden” olduğunu savunan Elcil,  Murat Kanatlı’nın yalnız olmadığını,  Kanatlı’ya yapılan saldırıyı topluma yapılan bir saldırı olarak kabul ettiklerini ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.