1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİDDİ DARP'A KARAR ÇIKTI!
CİDDİ DARP'A KARAR ÇIKTI!

CİDDİ DARP'A KARAR ÇIKTI!

Burnunu ve elmecık kemiklerini kırmıştı...

A+A-

Toplam 16 bin TL ödeyecekler!

Abbas ELMAS

Lefkoşa’da, 24 Nisan’da Cemsa Karting’teki Lava barda çıkan kavga sonucu Volkan Bolat’ın burnunu ve elmacık kemiğini kırdıkları gerekçesiyle Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Sanıklar Raşit İlgezen, Necat Biçer, Tolga Aykıran ve Ekrem Şimşekyılmaz hakkındaki karar açıklandı. Sanıklar mahkeme tarafından ilk ve son kez olmak kaydı ile para cezasıyla cezalandırıldığı açıklandı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Şubat tarihinde Cemsa Karting’de çıkan kavga sonucunda Volkan Bolat’ın burnunu ve elmacık kemiğini kırarak vahim bedensel zarara uğratan sanıklar Raşit İlgezen, Necat Biçer, Tolga Aykıran ve Ekrem Şimşekyılmaz hakkındaki kararı açıkladı.

Kararı okuyan Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Ömer Güran, sanıklar aleyhinde getirilen “Vahim bedensel zarara uğratma, ciddi darp ve Tecavüz-i alet taşıma” davalarından suçlu bulunarak mahkum edildiklerini açıkladı.

Güran, sanıklara ceza takdir ederken sanıkların darp ederek vahim bedensel zarara uğrattıkları Volkan Bolat’ın sanıklardan şikayetçi olmamasının, sanık Raşit İlgen ve Tolga Aykıran’ın benzer sabıkalarının bulunmamasının olumlu yönde değerlendirildiğini söyledi.

Sanıkların tümünün de KKTC vatandaşı olduğunu, sanık Raşit İlgezen, Tolga Aykıran’ın sabıkasız olduğunu, sanık Necat Biçer’in benzer sabıkasının olmadığını ve s anık Ekrem Şimşek Yılmaz!ın 2000, 2002, 2004 ve 2006 yıllarında benzer suçlardan yargılandığını açıklayan Güran, sanıklara ilk ve son kez bir şans vererek hürriyetlerini bağlayıcı ceza vermeyi uygun ve adil bulmadıklarını söyledi.

Sanıkların benzer suçlar işlemelerinin önüne geçmek için ise verilecek olan cezanın caydırıcı olması gerektiğine de değinen Başkan Ömer Güran, sanık Raşit İlgen ve  Tolga Aykıran’ın haklarında getirilen tüm davalardan 3’er bin TL, sanık Necat Biçer ile Ekrem Şimşekyılmaz’ın haklarında getirilen tüm davalardan 5’er bin TL para cezasına çarptırıldıklarını açıkladı.

Güran ayrıca sanıkların 2 yıl boyunca sulh ve sükûneti koruyacaklarına dair mahkeme mukayyitliğine 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalamalarına emir verirken, para cezalarının hemen ödenmemesi durumunda sanık Raşit İlgen ile Tolga Aykıran’ın 1 ay, sanık Necat Biçer ile Ekrem Şimşekyılmaz’ın 2’şer ay hapis cezasına çarptırılmasını emretti.

111111.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.