1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CİDDİ İDDİA!
CİDDİ İDDİA!

CİDDİ İDDİA!

Akansoy: “Çavuşoğlu danışmanının eşine petrol istasyonu izni verdi”

A+A-

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, Genç TV’de yayınlanan Ali Kişmir’in sunduğu ‘Kıbrıs Dosyası’ isimli programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akansoy, UBP’li İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun görevden ayrılmadan önce basın danışmanının eşine petrol istasyonu izni verildiğini açıkladı. Çavuşoğlu’nun Karpaz bölgesinde kişisel rant sağlamak amaçlı arsa ve vatandaşlık dağıttığını da söyleyen Akansoy, bu konuların Başbakan Sibel Siber’in de gündeminde olduğunu vurguladı. Akansoy, “Halk adına icraata gelen yeni hükümet atılan tüm usulsüz adımların iptali için gece gündüz çalışıyor” dedi.

Yeni hükümetin başarılı bir çıkış yaptığını belirten Genel Sekreter Akansoy, Sibel Siber hükümetinin toplumun beklentilerini karşıladığını ve çok ciddi bir hükümet programları olduğunu kaydetti. Yeni kabinenin vizyon sahibi insanlardan oluştuğunu ifade eden Akansoy, “İnsanımızın yüzü gülmeye başladı. Toplumsal adalet yeniden sağlanmaya başladı. Çok mutluyuz ve daha yapacak çok işimiz var” dedi.

UBP ‘İSTİKRAR’ DEDİ AMA ENKAZ YARATTI

Ülkede istikrar kalmadığını kaydeden Akansoy, UBP’nin icraat adına ortaya koyduğu uygulamaların enkaz yarattığını, özellikle Karpaz bölgesinde Nazım Çavuşoğlu’nun bakanlığında kişisel çıkara dayalı icraatlar yapıldığını vurguladı. UBP hükümetinin görevden gitmesine bir hafta kala 552 bakanlar kurulu kararı aldığını hatırlatan Akansoy, alınan kararlar arasında Nazım Çavuşoğlu’nun basın danışmanının eşine petrol istasyonu izni verilmesinin de yer aldığını açıkladı. Bunun gibi daha birçok örnek olduğunu kaydeden Akansoy, yeni hükümetin bu kararlarla ilgili titiz bir çalışma sürdürdüğünü ve ortaya çıkan tablonun tek tek kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

EROĞLU VE CTP

‘CTP, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile hareket ediyor’ yorumlarının gülünç olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Akansoy, “Bizim bir siyasi sistemimiz var. Herkes bunu kabul etmek zorunda. Bu sistemin beğeniriz veya beğenmeyiz çeşitli siyasi aktörleri var ve siz sistemi bu kişilerle çalıştırırsınız. Elbette sosyal ve siyasal dönüşümü de bu insanlar bağlamında sağlamak zorundasınız. CTP halk adına hareket eden bir partidir ve kimseden icazet almaz. Halkın çıkarı neyi söylüyorsa ona göre hareket eder. Herkes yerini bilsin, bu tür yorumlar akıl dışıdır” dedi.

VATANDAŞLIKLAR VE TOMA

Son dönemde yapılan tüm vatandaşlıkların masada olduğunu vurgulayan Akansoy, verilen yurttaşlıkların üzerinde tek tek çalışma yapıldığını, gayri yasal olan tüm kararların elbette iptal edileceğini ifade etti. Usulsüz tüm kararların yargıya taşınacağını kaydeden Akansoy, hak sahibi olmadan vatandaşlık alan insanlar olduğunu ve bu konunun ele alınmasının vicdanları rahatlatması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

İstanbul Gezi Parkı direnişinde eylemciler üzerinde kullanılan TOMA’ların hafızalarda kötü yerini daima koruyacağını söyleyen Akansoy, bu konuda CTP’nin duruşunun çok net olduğunu ve kendi insanına şiddet uygulayacak bir aracın ülkeye girmesinin mümkün olmadığını vurguladı. “Biz yaşam standartlarının, demokrasinin ve özgürlüklerin yükseltilmesinden bahsederken, TOMA gibi bir aracın ülke sınırlarına girmesini kabul edemeyiz. Sayın başbakan bu konuyu gündemine aldı. Gerekli çalışmayı yapıyor ve halkla paylaşacaktır” dedi.

UBP İLE KOALİSYON SADECE BİR KOMPLO TEORİSİ

Program sunucusunun sorusu üzerine UBP ile koalisyon konusunu da değerlendiren Akansoy, “Bunu yapacağımızı söyleyenler ve bunun üzerinden rant elde etmeye çalışanlar vardır ancak söylemeliyim ki bu iş siyasi doğamıza aykırıdır ve komplo teorisinden başka bir şey değildir” dedi. Ancak diğer partilerin de durumunun ortada olduğunu belirten Akansoy, “Bugün baktığımızda ülkeyi ayağa kaldıracak bizden başka bir başka parti göremiyoruz. Bundan dolayı tek başımıza iktidar hedefinden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Olaylı şekilde UBP’den ayrılan ve kişisel çıkarları uğruna yeniden UBP’ye geçen Turgay Avcı’nın köy gezilerinde vatandaşlara, ‘Yeniden hükümete geleceğiz’ dediğini ve ‘bunu nasıl yapacaksınız’ diyen köylülere ‘CTP ile koalisyon kuracağız’ dediğini kaydeden Akansoy, siyaseti bu denli kirlettiği için Avcı’yı sert bir dille eleştirdi. “İşte bu yüzden hedefimiz tek başına iktidardır. Bu ülkede yapısal dönüşümlere olanak sağlayacak adımlar atmak başka türlü mümkün görünmüyor. Tek yol güçlü iktidar” diyen Akansoy, program ve ilkeli duruşun çok önemli olduğunu belirterek kimsenin kendi kendine gelin güvey olmamasını istedi.

CTP dışındaki partilerin aday listelerini bile hazırlayamadığını ifade eden Akansoy, partilerde büyük kavga yaşandığını hala daha kimsenin parti programından bahsetmediğini vurguladı. Akansoy, “Programımız hazır, biz kendi yolumuzu yürüyeceğiz. Adaylarımızla köylerimizi gezmeye başladık. Diğer partiler daha adaylarını bile saptayamadı neredeyse. Bu durum kimin bu ülkede ne yapabileceğini açıkça gösteriyor. Seçime hazır tek parti CTP’dir. İlk işimiz ise göreve gelir gelmez halk adına hesap sormayı sürdürmek olacaktır” dedi.

 

Yenidüzen

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.