1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİDDİ ŞEKİLDE DARP
CİDDİ ŞEKİLDE DARP

CİDDİ ŞEKİLDE DARP

Gönyeli’de bir bankada müdürlük yapan ...

A+A-

Azmettirici olabilir!

Gönyeli’de bir bankada müdürlük yapan Ahmet Özorun’u 8 Kasım tarihinde tahta sopa ile ciddi şekilde darp ettikleri gerekçesi ile polis tarafından gözaltına alınan zanlı Mustafa Satuoğlular ve Akif Uygar, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak haklarında 1 gün tutukluluk emri alındı.

Polis mahkemede yaptığı açıklamada zanlıların plakasız bir motorla müştekiyi takip ettiğini, başlarında kask olduğunu kaydederken, zanlıların olay yerine gittikleri motorun arıza yapması nedeniyle koşturarak kaçtıklarını belirtti.

Abbas ELMAS

Gönyeli’de 8 Kasım’da plakasız motor ve kasklı şekilde Ahmet Özorun’u takip ederek gece evine gireceği sırada tahta sopa ile darp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Mustafa Satuoğlular ve Akif Uygar, dün mahkemeye çıkarılarak 1 gün süreyle tutuklandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Sönmez, zanlıların “Ciddi Darp” sundan methaldar olduklarını söyledi. Sönmez, zanlıların 8 Kasım tarihinde plakası tespit edilemeyen motor ile müşteki Ahmet Özorun’u takip ettiklerini ve müştekinin evine gireceği sırada tespit edilemeyen tahta sopa ile ciddi şekilde darp ettiklerini kaydetti.

Zanlıların olay yerine gittikleri motorun arıza yapması sonucunda motoru olay yerinde bırakarak koşarak kaçtıklarını aktaran Hasan Sönmez, başlarındaki kaskları ise olay yerinden 300 metre ileride çıkararak atıklarını belirtti. Polis memuru Sönmez, zanlıların dün tespit edilerek gözaltına alındıklarına dikkat çekerken, olayın azmettiricisi olma ihtimali üzerinde durduklarını kaydederek, konunun araştırıldığını ve olayla bağlantılı bir adet beyaz van tipi araç ile sürücüsünün aranmakta olduğunu ifade etti.

Zanlıların verdikleri gönüllü ifadelerinde suçlarını kabul ettiklerini, aleyhinde başlatılan soruşturmanın henüz çok yeni olduğuna dikkat çeken Sönmez, yürütülen soruşturmanın selameti açısından bir gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Lefkoşa Kaza Mahkemesi ise zanlıların olayla bağlantılı olabileceğine bulgu yaparak, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Öte yandan edinilen bilgide olayda azmettirici olarak İsmet Felek’in dün polise çağırılarak sorgulandığı öğrenildi. İsmet Felek’in de bugün zanlılar ile birlikte yargı huzuruna çıkarılarak teminata bağlanmaları bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.