1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİDDİ TEHLİKE
CİDDİ TEHLİKE

CİDDİ TEHLİKE

Sağlık açısından ciddi tehlike ancak kimse oralı değil..

A+A-

Belediye hudutları dışında kalan otoyollarda araç çarpması sonucu ölen hayvanlar görenlerin tepkisine neden olurken, insan sağlığını da tehdit ediyor.

Araçların altında kalarak can veren ve haftalar, hatta aylarca çürüyüp yol kenarlarında duran hayvanlara çare bulunması gerektiği kaydedilirken, ölü hayvanların insan sağlığı açısından, toplanıp usulüne uygun şekilde gömülmeleri gerektiği vurgulandı.
 
Güven: Çevre Dairesi’nin görevi

Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven, belediye hudutları dışındaki yerlerde araç çarpması veyahut başka bir sebeple ölen hayvanları toplamanın Çevre Dairesi’nin görevi olduğunu ifade etti.

Uzun bir süre önce Sağlık Bakanlığı’nda bu konuyla ilgili olarak yapılan ve kendilerinin de katıldığı toplantıda yollarda ölen hayvanlara Çevre Dairesi’nin müdahale etmesi kararı alındığını belirten Güven, bu toplantıdan sonra bir de ihbar numarası belirlendiği, ancak birkaç ay geçtikten sonra yol kenarlarında ölmüş hayvanların yeniden görülmeye başlandığını vurguladı.

Bu konuda duyarlı olunması gerektiğini ifade eden Tomris Güven, ölen hayvanların en kısa sürede yol kenarlarından toplanması ve sağlık açısından usulüne uygun şekilde gömülmesi gerektiğini kaydetti.

Kusetoğlu: Hayvanları toplamaya ne yetki, ne de ekipmanımız var

Çevre Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğlu, Çevre Dairesi’nin çöp ve ölü hayvanları toplamaya ne yetki, ne de ekipmanı olduğunu söyledi.

Görevi olmasa bile dairenin çöp ve ölü hayvanları toplamak için elinde ekipman bulunmadığını vurgulayan Hasibe Kusetoğlu, başıboş sokak hayvanları ve özellikle av mevsimi doğada bırakılan köpeklerin sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Kusetoğlu, belediye hudutları dışında kalan otoyollardaki hayvan ölümlerinin, yol güvenliği açısından Karayolları Dairesi’nin kontrolünde olduğunu kaydetti.

Kıbrıs
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.