1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "CİDDİYETSİZLİĞİN FOTOĞRAF KARESİ"
"CİDDİYETSİZLİĞİN FOTOĞRAF KARESİ"

"CİDDİYETSİZLİĞİN FOTOĞRAF KARESİ"

"CİDDİYETSİZLİĞİN FOTOĞRAF KARESİ"

A+A-

Kıbrıslı tiyatro ve sinema sanatçısı Hüseyin Köroğlu, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürlüğü’ne cezaevinde bulunan Halil İbrahim Doğan’ın atanması ile ilgili konuştu. Köroğlu, atamayı ciddiyetsizlik olarak değerlendirdi.

“VAHAMETİN GÖSTERGESİ”: Tiyatro sanatçısı Hüseyin Köroğlu: Bu yaşanan ülkenin içinde bulunduğu durumu gösteren vahim bir fotoğraf karesi gibidir. Sahnesi olmayan, yıllardır yanan binası yapılmayan devlet tiyatrolarına idari bina yapılıyor ve fen bilgisi öğretmeni olan müdür atanıyor. Sanatı sanattan anlayanların yönetmesi gerekir


Adamızın, Türkiye’de de ün yapmış başarılı tiyatro ve sinema oyuncusu Hüseyin Köroğlu, mazbata borcu nedeni ile cezaevinde bulunan Fen bilgisi öğretmeni Halil İbrahim Doğan’ın Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürlüğü’ne atanması ile ilgili Havadis’e konuştu. Köroğlu, atamalardaki ciddiyetsizliğin bu yaşanan olay ile ilgili gözler önüne serildiğini belirterek “Sanatı, sanattan anlayanların yönetmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Köroğlu: Ayrılan bütçe ile sahne yerine idari bina yapılıyor
KKTC’de sanatın hak ettiği değerde olmadığını ifade eden ülkemizin başarılı tiyatrocu ve sinema oyuncusu, her fırsatta sanata ve sanatçıya önem verilmesi gerektiğini vurguladığını ifade etti. “Bu yaşanan olay ile ülkede sanata karşı olan ciddiyetsizliğin ne safhada olduğunun bir fotoğraf karesidir” diyen Köroğlu, ülkede bu konular ile ilgili yasalarda düzenlemelere gidilmesi gerektiğini belirtti. Yıllar önce yanan tiyatro binasının tadilatının yapılmamasını da eleştiren Köroğlu, “ tiyatro için ayrılan bütçe ile idari bina yapılıyor ancak ülkemizin tiyatro sanatçılarının oynayacağı bir sahnesi bile yok” şeklinde konuştu. Sanatın ciddiyetsizlikle yönetildiğini ifade eden Köroğlu, “İdari bir bina yerine sahne yapılsaydı da, idare için çadır kurulsaydı” dedi.

“Sanatçı kendi çabası ile imkan yaratıyor”
Bugüne kadar sanattan anlamayan kişilerin yönetimi nedeni ile ülkede sanata verilen önemin günden güne azaldığına dikkat çeken Köroğlu, “meslektaşlarım imkansızlıklar dahilinde kendi çabaları ile sanatlarını icra etmeye çalışıyorlar bu nedenle ben onlara Don Kişot’lar diyorum” şeklinde konuştu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.