1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇİFT ÇİZGİYİ TAKAN YOK
ÇİFT ÇİZGİYİ TAKAN YOK

ÇİFT ÇİZGİYİ TAKAN YOK

Lefkoşa’da şehir içerisinde, sarı çizgiler üzerine ve kaldırımlara park edilen araçlar trafiğin aksamasına neden oluyor

A+A-

Başkent Lefkoşa’da, özellikle mesai saatleri içerisinde araç yoğunluğu yaşanan caddeler ve ara sokaklarda yol kenarlarına, sarı çizgiler üzerine ve kaldırımlara park edilen araçlar, hem trafiğin akışına hem de yayaların kaldırımları kullanmasına engel oluyor.

Trafiğin aksadığını ve yayaların hayatlarının tehlikeye atıldığını söyleyen vatandaşlar “Otobüs duraklarına park edilen araçlar durakların önünü kapıyor. Haliyle otobüsler de yolun ortasında durmak zorunda kalıyor. Trafik bu yüzden tıkanıyor” diyerek yetkililerin konuyla ilgili acil önlem almasını istedi.

“Avrupa’nın birçok ülkesinde çift sarı şeride park etme cezasının yüksek olması ve sürekli denetlenmesi nedeniyle buraya park etmeye korkulurken, KKTC’de bunun tam tersini görmek mümkün” diyen bir vatandaş daha güzel daha düzenli bir Lefkoşa için vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Bir otobüs şoförü, araç kullanırken sarı çizgiye ve duraklara park edilmiş araçlar yüzünden zor anlar yaşadıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemizde çift sarı çizgiler park yapılması için çizilmiş gibi, herkes buralara park ediyor. Durum böyle olunca da zaten sıkışık olan trafik, çift yön yerine tek yön olarak hareket etme mecburiyeti getirdiği için çekilmez hale geliyor. Bu hem otobüs şoförlerini hem de yolcuların hayatlarını tehlikeye atıyor”.

Lefkoşa’da Arsın Un Fabrikası ile Kıbrıs Türk Hava Yolları arası, Mehmet Akif Caddesi (Dereboyu), Açık Öğretim Fakültesi’nden Küçük Kaymaklı abidesine kadar olan bölüm ile Asal Şube’den Kıbrıs Gazetesi’ne doğru olan çift şeritli ana yolların bir şeridinin park için kullanılması trafik akışında önemli sorunların yaşanmasına neden oluyor. 

Şehir içlerindeki park sorununun aşılması için duran trafiğe park cezası yazan belediye zabıtalarının yeterli sayıda olmaması ve mesai dışında görev yapmamalarının soruna neden olduğunu söyleyen bir vatandaş “Belediye gerekirse mesai saatlerinden sonra da ceza yazmalı. Lefkoşa’da hayat mesai saatinden sonra da devam ediyor. Vatandaşlarımız maalesef tembel. Dörtlüleri yaktıkları zaman dokunulmaz olduklarını zannediyorlar. Belediye adam başı zabıta koysa anca yetişebilir. Yollar herkesindir kimsenin malı değildir. Herkes biraz daha duyarlı olmalı, biraz yürümekten kimsenin ayakları aşınmaz” dedi ve bu ülkede yaşayan her bireyin kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi halinde böyle sorunlar yaşanmayacağını söyledi.

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde gerekirse polisin de zabıtalara destek olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar çocuklarını okula götürürken ve alırken saatlerce trafikte kalmak zorunda kaldıklarını anlattı. Vatandaşlar daha duyarlı olmalı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden bir yetkili, zabıta ekiplerinin vefakar bir şekilde çalıştığını ancak vatandaşların park konusunda biraz daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili çalışma yaptıklarını ve okulların giriş çıkış saatlerinde okul önlerine zabıta gönderileceğini belirten yetkili, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını, ancak sorunun tamamen çözümünün vatandaşların desteği ile mümkün olabileceğini de sözlerine ekledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.