1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. 'ÇİFT MAVİ TİK'TEN KURTULMANIN YOLU...
'ÇİFT MAVİ TİK'TEN KURTULMANIN YOLU...

'ÇİFT MAVİ TİK'TEN KURTULMANIN YOLU...

Whatsapp'ta 'çift mavi tik'ten kurtulmanın yolu

A+A-

Whatsapp'ın son güncellemesiyle birlikte gelen çift mavi tik özelliğinden kurtulmak istiyorsanız işte çözüm...

Whatsapp'ın 'yuva yıkacak' tabirini fazlasıyla hak eden çift mavi tik özelliği, kullanıcıların attıkları mesajları karşı tarafın 'gerçekten' okuyup okumadığını görebilmesini sağlıyor. Haliyle kullanıcıların azımsanmayacak bir kısmı bu özellikten bir hayli rahatsız olmuş durumda; zira daha önce mesajı okusanız dahi karşı taraf mesajı okuyup okumadığınızı anlamıyordu. Yeni güncellemeyle birlikte mesajı okuduğunuz anda, ekranda ‘Mavi tik’ işareti beliriyor.
 

ÇİFT MAVİ TİK ÖZELLİĞİNDEN NASIL KURTULABİLİRSİNİZ

Elbette Whatsapp'ın bu yeni özelliğini devre dışı bırakma şansınız yok; ancak bazı yöntemleri deneyerek karşı tarafın mesajlarını okunduğunu görmesini engelleme şansınız var.

Bunun için örneğin hem Android hem de iOS yüklü iPhone'larınızı Uçak Modu'na alarak veya interneti tamamen keserek gelen mesaja bakabilir, daha sonra o mesajı silerek Whatsapp'ı kapatıp Uçak Modu'ndan çıkabilirsiniz. Bu şekilde karşı tarafın mesajınızı okuduğunu anlaması pek mümkün değil. Diğer bir deyişle internet olmadan mesajı sildiğiniz için Whatsapp bunu anlamayacak ve karşı taraf da çift mavi tik işaretini göremeyecek.

26633933.jpg

DOĞRUDAN O MESAJI OKUMAYIN!

Bir diğer yol ise gelen mesajı okumakla ilgili... Örneğin A kişisinden size bir mesaj geldi. Siz Whatsapp'a girdiğinizde onunla olan konuşma penceresini açmadığınız taktirde çift mavi tik simgesini görmesi söz konusu değil; ancak A kişisinin attığı mesajın içine girerseniz mavi tikleri otomatik olarak karşı taraf görmüş oluyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.