1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ UBP İÇİNDEKİ "MUHALİF" GRUBA “GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ” SUNMA ÇAĞRISI YAPTI
ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ UBP İÇİNDEKİ "MUHALİF" GRUBA “GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ” SUNMA ÇAĞRISI YAPTI

ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ UBP İÇİNDEKİ "MUHALİF" GRUBA “GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ” SUNMA ÇAĞRISI YAPTI

KIBRIS TÜRK ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ UBP İÇİNDEKİ "MUHALİF" GRUBA “GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ”Nİ CUMHURİYET MECLİSİ’NE SUNMA ÇAĞRISINDA BULUNDU, MUHALEFET PARTİLERİNİN ÖNERGEYE DESTEK VERMESİNİ İSTEDİ…

A+A-

KABAKÇI: “UBP HÜKÜMETİNİN TOPLUMA VEREBİLECEĞİ HİÇ BİRŞEY KALMADI…”

“BİRLİK 10 HAZİRAN’DA EYLEME GİDECEK…”

“İNSANIMIZI YOLLARA DÖKME TARAFTARI DEĞİLİZ AMA NE YAZIK Kİ BU ÜLKEDE ÇİFTÇİYE DE HAYVANCIYA DA YAŞAM HAKKI TANINMIYOR…”

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) içindeki muhalif gruba “Güvensizlik Önergesi”ni Cumhuriyet Meclisi’ne sunma çağrısında bulunarak, muhalefet partilerinin önergeye destek vermesini istedi.

Kabakçı, UBP Hükümeti’nin topluma verebileceği hiç bir şey kalmadığını iddia etti.

Erken seçimin kaçınılmaz olduğunu, ülke insanının günden güne umutsuzluğa sürüklendiğini ifade eden Alican Kabakçı, bugün Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, hükümetin son günlerde aldığı kararları eleştirdi.

Kabakçı, üreticilerin taleplerinin ısrarla reddedildiğini söyleyerek hükümete verdikleri sürenin dolduğunu vurguladı, 10 Haziran’da çiftçilerin eyleme gideceğini açıkladı.

Alican Kabakçı üreticinin hakkını aramaktan başka çaresi kalmadığını söyleyerek “İnsanımızı yollara dökme taraftarı değiliz ama ne yazık ki bu ülkede çiftçiye de hayvancıya da yaşam hakkı tanınmıyor” dedi

Kuraklık bölgelerinin henüz açıklanmadığını, bölgelerdeki zarar oranına göre üreticiye ödenecek miktarın belirlenmediğini anlatan Kabakçı, hükümetle birliğin ürün fiyatlarında uzlaşıya varamadığını dile getirdi, hükümeti kendi bildiğini yapmakla suçladı.

“30 TL’LİK DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ YETERLİ DEĞİL”

Bakanlar Kurulu’nun kararlarını da eleştiren Alican Kabakçı, Doğrudan Gelir Desteği’nin 3 yıldan beridir 30 TL olduğunu ifade ederek, verim konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığı bir yılda söz konusu miktarın yeterli olmadığını savundu.

Tarım arazilerinin günden güne inşaat sektörüne kaydırıldığını dile getiren Kabakçı, hükümetin tarımla ilgili politikasını eleştirdi, siyasilerin açıklamaları ile bir yer varılamayacağını, somut projelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

AKARYAKIT ZAMMINI ELEŞTİRDİ

Akaryakıta yapılan zammı da eleştiren Alican Kabakçı, yarın yapılacak “Organik Tarım Çalıştayı”na değinerek, “Bir taraftan organik tarımı ön plana çıkarmak isteyen hükümet bir taraftan da organik tarımda kullanılması kabul edilen Euro Dizel’in fiyatını tavana çıkarıyor” dedi.

“GEÇİM SIKINTISI VAR…”

Somun ekmeğin fiyatının 85 kuruştan 1 TL’ye yükseltilmesine de değinen Kabakçı, buğdayın üreticiden ucuza alındığı, ekmeğinse tüketiciye pahalıya satıldığını savundu.

Fiyatlarla ilgili örnek veren Alican Kabakçı, 50 kilo buğdayın 35 TL’ye satın alındığını, 50 kilo undansa yaklaşık 240 somun ekmek yapıldığını söyledi.

Kabakçı,“Ailesi kalabalık olan asgari ücretli bir işçi nasıl ekmek satın alacak?” diye sordu.

Ülkedeki geçim sıkıntısına dikkat çeken Kabakçı, hayvan üreticilerinin de zor durumda olduğunu kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.