1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÇİFTE İNTİHAR SALDIRISI!
ÇİFTE İNTİHAR SALDIRISI!

ÇİFTE İNTİHAR SALDIRISI!

Çok sayıda ölü var

A+A-

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir alışveriş merkezinin önünde iki intihar saldırısı gerçekleşti. En az 41 kişi öldü, 200 yaralı var.

 
Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesindeki kalabalık bir alanda iki patlama meydana geldi. Lübnan Hizbullahı’nın kalesi olarak bilinen bölgede meydana gelen intihar saldırısında en az 41 kişi hayatını kaybetti, 200 yaralı var. Al Jazeera'ye bilgi veren Lübnan Kızıl Haç örgütü, ölü sayısının artabileceğini söyledi.
 
Polisin verdiği bilgiye göre, iki intihar bombacısı yaya olarak Borj Al Brajne semtindeki bir alışveriş merkezinin önünde saldırıyı gerçekleştirdi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.
 
Ülke genelinde Hizbullah’ın popüler olduğu bölgelere yönelik intihar saldırıları sıkça yaşanmasına karşın, Beyrut’un bu bölgesine yönelik bir intihar saldırısı en son Haziran 2014’te yaşanmıştı.
 
Patlamaların olduğu sırada bir yıldır toplanamayan Lübnan Parlamentosu ise seçim yasası ve ülkenin Dünya Bankası'ndaki kredileriyle ilgili kanun tasarılarını görüşüyordu.
 
Patlamaların ardından parlamentoda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Meclis Başkanı Nebih Berri, oturumun cuma gününe ertelediğini duyurarak görüşmeleri sonlandırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.