1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİĞERCİ AHMET GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
CİĞERCİ AHMET GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

CİĞERCİ AHMET GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Ciğerci Ahmet gözyaşlarıyla uğurlandı

A+A-

Nadire BAHADİ

Sağlık sorunları nedeni ile uzun bir süredir Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören ve önceki gün verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Ciğerci Ahmet dün Lefkoşa’da ebediyete uğurlandı. Yıllarca Surlariçi’nde restoran işletmeciliği yapan ve kendine has yorumları ile herkesin gönlünde yer edinen Ciğerci Ahmet lakaplı Ahmet Akdal için öğle İsmail Safa Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. 73 yaşında hayatını kaybeden Ciğerci Ahmet öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

Sevenleri yalnız bırakmadı

Ailesi ve sevenleri Ciğerci Ahmet Dayı’yı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Cenaze törenine ailesinin yanı sıra çok sayıda siyasi isim de katıldı. Ahmet Akdal’ın cenaze töreninde ailesinin gözyaşları hiç dinmedi. Cenazede televizyon programı sunucusu Mehmet Ekin Vaiz’in üzüntüsü de gözlerinden okundu.
Uzun süre mücadele etti

Ciğerci Ahmet Dayı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kalp, karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeni ile Mayıs ayından beri tedavi görüyordu. Uzun süre Kardiyoloji Servisi’nde tedavi gördükten sonra Haziran ayında, solunum cihazına bağlanarak hastanenin yoğun bakım ünitesine nakledilen Ahmet Akdal, hastanenin yoğun bakım ünitesinde de bir süre tedavi gördükten sonra Kardiyoloji Servisi’ne nakledildi. Uzun süre sağlık problemleri ile mücadele eden ve Akdal, önceki gün 11:30’da tedavi gördüğü Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Lefkoşa Surlariçi bölgesinde işlettiği restoranında ciğeri ile ünlenen ve yaptığı yemeklerin yanı sıra sohbetiyle de birçok kişinin gönlünde yer edinen Ciğerci Ahmet’in ölümü sevenlerini üzdü. Güzel sohbetinin yanı sıra özellikle ülkedeki gelişmeler ve siyasetle ilgili kendine özgü yaptığı yorumlarla beğeni toplayan Ciğerci Ahmet Mehmet Ekin Vaiz’in yaptığı ‘Hellimli Demokrasi’ programı ile 7’den 70’e herkesin sevgisini kazanan, yorumlarıyla kimi zaman kahkahalara boğdu kimi zaman da düşündürdü.

Havadis

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.