1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇIKAN SONUÇ YETKİLİ ORGANLARA GÖTÜRÜLECEK
ÇIKAN SONUÇ YETKİLİ ORGANLARA GÖTÜRÜLECEK

ÇIKAN SONUÇ YETKİLİ ORGANLARA GÖTÜRÜLECEK

Çıkan sonuç yetkili organlara götürülecek

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG) arasında hükümetin geleceğinin değerlendirildiği toplantıda, aktarılan görüşlerin parti yetkili organlarında değerlendirilmesi kararı alındı.

Toplantıya, CTP-BG’den Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Kutlay Erk, milletvekilleri Asım Akansoy, Mehmet Çağlar, Birikim Özgür ile DPUG’den Genel Başkan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Başbakan Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Genel Sekreter Hasan Taçoy, ile milletvekili Hakan Dinçyürek katıldı.

Yorgancıoğlu: Kurumsal işbirliği hükümeti tartışma noktasına götürecek boyutta
Toplantının saat 13.00’te tamamlanmasının ardından basına açıklama yapan Yorgancıoğlu, sıkıntıların karşılıklı olarak aktarıldığını, partisinin, DP-UG’nin yerel seçimlerde Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile kurumsal işbirliğine gitmesinden rahatsız olduğunu vurguladı. Yorgancıoğlu, bu kurumsal işbirliğiyle ilgili rahatsızlığın “hükümeti tartışma noktasına götürecek boyutta” olduğunu söyledi.
Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Denktaş da, hükümetin geleceği konusunda DP-UG açısından bir sıkıntı bulunmadığını, ülkenin içinde bulunduğu koşullar ve Kıbrıs sorununda gelinen nokta açısından hükümetin devam etmesi gerektiğini belirtti.

 

Denktaş: Hükümetin geleceği açısından DPUG’nin sıkıntısı bulunmuyor
Toplantı çıkışında basına açıklama yapan DPUG Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Denktaş, toplantıda, hükümet ve yerel seçimlerle ilgili çalışmaların konuşulduğunu, parti yetki kurullarında görüşlerin değerlendirilip karar alınacağını kaydetti. Denktaş, iki parti arasında, düşüncelerin samimi bir şekilde aktarıldığını ifade etti.
Hükümetin geleceği konusunda, DPUG açısından bir sıkıntı bulunmadığını dile getiren Denktaş, protokole bağlı kalındığı sürece de bir sorun olmayacağına inandığını kaydetti.

“Yerel seçimlerle ilgili çalışmalar hükümet programında yer almıyor” 
Yerel seçimlerle ilgili çalışmaların, hükümet protokolünde ve programında yer almadığını söyleyen Denktaş, bu konuda UBP ile yapılmakta olan görüşmelerle ilgili CTP-BG’ye bilgi aktardıklarını kaydetti. Denktaş, bu çalışmaların bir iki gün içinde sonuçlanacağını ve kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Denktaş, yerel seçimlerle ilgili çalışmalara devam edileceğini söyledi.
Denktaş, hükümet çalışmaları konusunda CTP-BG ile aralarında büyük bir sıkıntı olmadığını, Kıbrıs sorunuyla ilgili de görüş paylaşıldığını belirtti.
Bir soru üzerine Denktaş, toplantıdan kavgalı ayrılmadıklarını söyledi. Denktaş, CTP-BG ile UBP’nin koalisyon kurması durumunda bunu saygıyla karşılayacaklarını söyledi.
 

“Yerel seçimler hükümeti etkiler mi, o benim kararım değil”

Bazı konularda iki parti arasında farklı yaklaşımlar bulunduğunu söyleyen Denktaş, “Bunlar aşılmayacak konular değil. Yerel seçimler hükümeti etkiler mi, o benim kararım değil” dedi.
Hükümetin devam etmesi gerektiğini düşündüğünü söyleyen Denktaş, Kıbrıs sorununun gidişatı ve alınması gereken tedbirler nedeniyle, hükümet krizi yaşanmaması gerektiğini kaydetti.

“Son kararı partilerin yetkili organları verecek”

CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Yorgancıoğlu, DPUG ile Meclis’te bazı yasalarla ilgili çelişkiler nedeniyle sıkıntı yaşanmaya başlandığını, daha sonra Kıbrıs konusuyla ilgili bazı DP’li milletvekillerinin verdiği demeçler nedeniyle arttığını, son dönemde de yerel seçimlere yönelik olarak UBP ile işbirliği konusunun gündeme gelmesiyle partide rahatsızlık meydana geldiğini ifade etti.

Yorgancıoğlu, ortaya çıkan rahatsızlığın parti meclisinde değerlendirilerek, parti başkanına konuyu DP ile değerlendirmesi ve hükümet ve erken seçim konularında görüşme yetkisi verildiğini belirtti.

“Meclisteki çalışmaların verimsizliği görüşüldü”
DP ile meclisteki çalışmaların verimsizliğini, Kıbrıs sorununu, yerel seçimler nedeniyle ortaya çıkan rahatsızlığı görüştüklerini söyleyen Yorgancıoğlu, meclisin daha verimli çalışması ve halka söz verdiği reformları geçirmesi konusunda daha iyi bir işbirliği yapılmasının tartışıldığını kaydetti.
Yorgancıoğlu, DPUG yetkililerinin, Kıbrıs konusunda hükümet programında öngörüldüğü gibi davranmaya sadık kalacaklarını ifade ettiklerini söyledi.
Yerel seçimler konusundaki sıkıntıların karşılıklı ortaya konduğunu belirten Yorgancıoğlu, bu konuda son kararı partilerin yetkili organlarının vermesi sonucu üretildiğini kaydetti.
Yerel seçimlerde DPUG ile UBP’nin yerel seçimlerde kurumsal işbirliğine gitmesinin rahatsızlık verici olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, bu rahatsızlığı DP-UG yetkililerine net olarak ifade ettiklerini belirtti.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yorgancıoğlu, bu kurumsal işbirliğiyle ilgili rahatsızlığın hükümeti tartışma noktasına götürecek boyutta olduğunu söyledi.
Toplantıdan sonra da akıllarında soru işaretleri bulunduğunu belirten Yorgancıoğlu, bunu DPUG ile de paylaştıklarını kaydetti.
Yorgancıoğlu, “UBP ile yapacakları görüşmeler ya bu soru işaretlerini ortadan kaldıracak ya da daha büyük soru işareti şekline dönüştürecek. O zaman net bir karar üretilecek parti yetkili organlarında” dedi.

 

Kıbrıs

 

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.