1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇIKARTMANIN 40. YIL DÖNÜMÜ’NDE MERSİN’DE TÖREN DÜZENLENDİ
ÇIKARTMANIN 40. YIL DÖNÜMÜ’NDE MERSİN’DE TÖREN DÜZENLENDİ

ÇIKARTMANIN 40. YIL DÖNÜMÜ’NDE MERSİN’DE TÖREN DÜZENLENDİ

ÇIKARTMANIN 40. YIL DÖNÜMÜ’NDE MERSİN’DE TÖREN DÜZENLENDİ

A+A-

KKTC MERSİN KONSOLOSU ERDEN:

“BİZ HALEN ADADA ADİL VE KALICI BİR ÇÖZÜME ULAŞMAK İÇİN BİRLEŞMİŞ MİLLETLER PARAMETRELERİ ÇERÇEVESİNDE SÜRDÜRÜLEN GÖRÜŞMELERDE, KIBRIS TÜRK HALKINI GERİYE GÖTÜRMEYECEK ŞEKİLDE HER İKİ TARAFIN DA EŞİTLİĞİNE DAYALI BİR ANLAŞMA İÇİN MASADA BULUNUYORUZ”

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü dolayısıyla Mersin'de tören düzenlendi.

Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Zalihe Erden, Kıbrıs Barış Harekat'nın 40. yılını Mersin'de büyük bir coşkuyla kutlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını belirtti.

Barış harekatının çıkış noktası olan Mersin’de bu tür etkinliklerin düzenlenmesi ve geçmişin hatırlanmasının kendileri için önemli olduğunun altını çizen Erden, "Müzakereler halen devam ediyor. Biz halen adada adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmak için Birleşmiş Milletler (BM) parametreleri çerçevesinde sürdürülen görüşmelerde, Kıbrıs Türk halkını geriye götürmeyecek şekilde her iki tarafın da eşitliğine dayalı bir anlaşma için masada bulunuyoruz ve adil bir çözüm için kararlıyız" diye konuştu.

Bir gazetecinin Rum tarafının müzakere konusundaki yaklaşımını sorması üzerine Erden, Rumların, Avrupa Birliği üyesi olmaları nedeniyle kendilerinden daha şanslı olduklarını ve yeni yönetimin yaklaşımlarının daha olumlu olduğunu söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin de gösteri yaptığı törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, gaziler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.