1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇIKIŞLARI YASAKLANDI
ÇIKIŞLARI YASAKLANDI

ÇIKIŞLARI YASAKLANDI

Kameramanlara saldıran iki kişi;

A+A-

Yenikent bölgesinde önceki gün çöken inşaatı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına saldıran 2 kişi dün mahkemeye çıkarıldı;

Yenikent’te yapımı süren bir inşaatın beton dökümü sırasında çökmesini haber yapmaya giden basın mensuplarına saldırıp, darp eden ve fotoğraf makineleri ile kameralarını hasara uğratan İbrahim Evliya ve Vedat Dedecan, polis tarafından tutuklanarak dün mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme iki zanlının yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, ilerde yargılanmak üzere serbest kalmalarına kara verdi.

Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Ömer Can’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Can, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Can, zanlıların 12 Nisan tarihinde Yenikent bölgesinde meydana gelen inşaat çökmesini haber yapmak isteyen gazetecilere saldırarak darp ettiklerini ve kameralarını kırdıklarını belirtti. Ömer Can olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Yargıç Hale Ahmet Raşit, sunulan şahadeti dikkate alarak, zanlıların davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasını ve tüm seyahat belgelerine el konulması karşılığında serbest kalmalarına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.