1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. CİLDİ YENİLİYOR!
CİLDİ YENİLİYOR!

CİLDİ YENİLİYOR!

Yararları saymakla bitmiyor...

A+A-

Yeşil çay cildi yeniliyor

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve antioksidan içeren yeşil çay, zayıflamaya yardımcı olduğu gibi cilt kırışıklıklarına da iyi geliyor

Sağlıklı içecekler arasında özellikle son yıllarda çok fazla tüketilmeye başlayan yeşil çayın faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar, günde üç kez vereceğiniz yeşil çay molasının hem ruhu hem de bedeni genç tuttuğunu belirterek yeşil çayın ayrıca güzellik iksiri olduğuna da dikkat çekiyor. 

CİLT YENİLENMESİNE YARDIMCI OLUYOR

Yüksek antioksidan içeriği nedeniyle cildin yenilenmesine de katkı sağlayan yeşil çay, kolajen üretimini de destekliyor. Uzmanlar, günde 2-3 fincan tüketilen yeşil çayın, yaş ilerlemesiyle kaybolan cilt elastikiyetinin de önüne geçtiğini belirtiyor. Cilt lekelerine de iyi geldiği belirtilen yeşil çayın, özellikle yaz aylarında güneşe maruz kalan kişiler tarafından da tüketilmesi tavsiye ediliyor. 

YAĞLARI YAKMAYA YARIYOR

Yeşil çay ile ilgili yapılan bir araştırmada, yeşil çayın yağ oksidasyonunu artırdığı ve insülin hassasiyetini dengelediği de belirlenmiş. Yağ oksidasyonunun artmasıyla birlikte vücudumuzda  depolanan yağlar, enerjiye çevrilerek yakılıyor ve özellikle karın bölgesi yağları azalıyor. 

GÜNDE 3 FİNCAN TÜKETİN

Uzmanlar, ortalama bir fincan yeşil çayda 50-150 mg. arasında polifenol bulunduğunu belirterek, günde 2-3 fincan yeşil çay tüketilmesini öneriyor. Birçok yararı olmasına karşın kafein içeren yeşil çay, huzursuzluk, uykusuzluk ve baş ağrısı da yapabiliyor. Bu nedenle kafein hassasiyeti olanların yeşil çay ekstresi tüketmeleri tavsiye ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.