1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇILGIN ADALI İLK OLMA YOLUNDA İLERLİYOR!
ÇILGIN ADALI İLK OLMA YOLUNDA İLERLİYOR!

ÇILGIN ADALI İLK OLMA YOLUNDA İLERLİYOR!

Çılgın Kıbrıslı Rum kadın ...

A+A-

Memnia Theodorou adlı Kıbrıslı Rum kadın yat ile tam bir dünya turu atan ilk adalı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Cyprus Mail’in haberine göre geçtiğimiz Ağustos ayında İngiltere adına yarışan Great takımı ile katıldığı Dünya Yat Rallisinin-Clipper turunun ilk ayağı olan Londra-Rio De Jenario (Brezliya) etabını birincilikle bitirmiş ve Theodorou da Atlantik Okyanusunu yat ile geçen ilk Kıbrıslı kadın olma başarısını göstermişti.

Atina’da yaşayan 32 yaşındaki Dişçilik Fakültesi öğrencisi Theodorou , takımı Great Britain yarışın ilk ayağını birinci olarak bitirince, ilk ayaktan çok daha zor olan Rio De Jenario-Cape Town (Güney Afrika) ayağına da kayıt yaptırmaya karar vermiş.

Çok şiddetli fırtınaları ile ünlü Ümit Burnu geçiş noktasına da birincilikle varan Theodorou buradan da 3.ayak olan Cape Town-Albany etabına da kayıt yaptırmaktan da geri durmamış. Clipper Yarışının toplamda 8 ayağı bulunuyor.

Gazeteye konuşan Theodorou “Atlantik ayağını birinci bitirince 2.ayağa da katılmak istedim. Sonra oradan da 3.ayağa geçtim. Bu ayak çok daha zorlu olacak. Güney okyanusları son derece çetin fırtınalara ve dev dalgalara sahip bir bölgedir. Avusturalya etabını da tamamlarsam devam etmeyi düşünüyorum. Böylece tam bir dünya turu atma yoluna devam edebilirim” diye konuştu.

“Araştırdım ve gördüm ki Atlantik Okyanusunu aşan ilk Kıbrıslı kadın benim. Bu işi daha önce sadece bir Kıbrıslı Rum erkek yapabilmiş. Tabiat anının değişik ve zor şartlarını tecrübe etmek muhteşem bir şey” diye konuşan Theodorou “açıkçası çok gururluyum. Avustralya’ya kadar gidecek olmak ayrı bir heyecan ve gurur kaynağı olacak. Bunu fantastik yolcuğu başarmaya çalışan ilk Kıbrıslı olmak da ayrı bir onur” dedi.

Theodorou “Tüm dünyayı dolaşmak benim için bir hayaldi ve eğer bunu gerçekleştirebilirsem hayallerim gerçek olacak. Dünyayı dolaşan ilk Kıbrıslı olacağım ancak bunun için gerekli olan parayı bulmam da lazım zira banka hesabım dibe vurmuş durumda. Sanırım anneme benim için sayısal loto oynamasını rica edeceğim, belki şansım tutar” diye konuştu.

Öte yandan İlk iki ayağı birincilikle geçen Theodorou’nun takımının 22-26 Kasım arası bir tarihte Avusturalya-Albany’ye varması bekleniyor. Yarışın Avusturalya ayağı 31 Ekim günü start aldı.

Great takımının kaptanlığını 38 yaşındaki İngiliz Peter Thorton yapıyor. Ekip ise toplamda 43 kişiden oluşuyor. Ancak ekibin çoğu bütün yarış yerine çeşitli ayaklara katılmayı tercih ediyor.

1996’dan beri yapılan Clipper Dünya Turu yarışları, 1968-1969 yılları arasında hiç durmadan dünyayı tek başına dolaşan ve bunu başaran ilk insan olan İngiliz Sir Robin Knox-Johnston tarafından başlatıldı. Dünyanın en büyük amatör yatçılık yarışması olan yarışta daha önceden okyanus tecrübesi yaşamayan denizcilere imkân tanıma amacı güdülürken, okyanusların çetin ortamları da tecrübe ediliyor.

Toplamda 12 amatör ekibin katıldığı Clipper turları dünyanın çevresinde 40 bin millik bir etabı içeriyor. Amatör yarışçılar ekipleri ile birlikte Clipper 70 cinsi 21 metrelik son derece süratli yatlarla yarışıyorlar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.