1. HABERLER

  2. SPOR

  3. CİM BOM'UN RAKİPLERİNİ TANIYALIM
CİM BOM'UN RAKİPLERİNİ TANIYALIM

CİM BOM'UN RAKİPLERİNİ TANIYALIM

Galatasaray, Devler Ligi'nde zorlu bir gruba düştü. İspanyol devi R.Madrid ve son 2 sezonun Serie A şampiyonu Juventus'un bulunduğu grubun son takımı ise Danimarka şampiyonu Kopenhag oldu. Aslan'ın rakiplerini mercek altına aldık...

A+A-

Galatasaray'la Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan Real Madrid yıldızlar topluluğu. Juventus son iki sezon İtalya Serie A'yı şampiyon tamamladı. Kopenhag ise Danimarka'da geçen sezon şampiyon oldu. Şimdi Sarı-kırmızılılar'ın 3 rakibine yakından bakıyoruz.

Şampiyonlar Ligi'nde zorlu bir gruba düşen Galatasaray, tarihinden aşina olduğu takımlarla karşı karşıya gelecek. Bunlardan biri, geçen sezon çeyrek finalde Sarı-kırmızılıları eleyen Real Madrid...

REAL MADRID İLE GEÇEN SEZONUN RÖVANŞI!
Jose Mourinho'nun Chelsea'ye gidişinin ardından teknik direktörlük koltuğuna geçen Carlo Ancelotti, Fatih Terim'in ayrılışından sonra da Milan'ın başına geçmişti. Kadrosunda Cristiano Ronaldo, Mesut Özil, Karim Benzema, Sergio Ramos ve Xabı Alonso gibi yıldızlar bulunduran son La Liga ikincisi, transfer döneminde genç yıldızlara yöneldi.

Malaga'dan İspanyol futbolunun yükselen yıldızı Isco'yu 30 milyon euro karşılığında renklerine bağlayan Madrid temsilcisi, Real Sociedad'ın geçen sezonki dördüncülüğünde büyük payı olan Illarramendi için de 39 milyon euro ödedi. Bu iki ismin dışında Bayer Leverkusen'den savunma oyuncusu Daniel Carvajal ve Sao Paolo'dan Casemiro'yu transfer eden Real Madrid'in asıl hedefi ise Tottenham'ın Galli yıldızı Gareth Bale. Uzun süredir bu transferi bitirmek için uğraş veren Eflatun-beyazlıların, transfer sezonu kapanmadan rekor bir ücret karşılığında Bale'i renklerine bağlaması bekleniyor. İspanyol temsilcisinin bu sezonki en önemli kaybı ise Gonzalo Higuain. Arjantinli golcüyü 37 milyon euro karşılığında Napoli'ye satan Real Madrid, Raul Albiol ve Callejon'u da aynı şekilde İtalyan temsilcisine gönderdi.

SON 2 SEZONUN SERIE A ŞAMPİYONU 'JUVE'
Galatasaray'ın diğer rakibi Juventus son iki sezonun İtalya şampiyonu... Antonio Conte'nin teknik direktörlüğünü yaptığı ve kadrosunda Buffon, Pirlo, Chiellini ve Vidal gibi yıldızlar bulunduran Siyah-beyazlılar, geçen sezon Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde, daha sonra şampiyonluğa ulaşacak Bayern Münih'e elenmişti. Transfer döneminde oldukça etkili bir görüntü sergileyen Juventus, özellikle forvet hattına yaptığı takviyelerle dikkat çekiyor. Manchester City'nin Arjantinli golcüsü Carlos Tevez ve Athletic Bilbao'nun İspanyol golcüsü Fernando Llorente'yi renklerine bağlayan İtalyan temsilcisi, Torino'dan stoper Ogbonna'yı 13 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı. Siyah-beyazlı ekibin bu sezonki en önemli kaybı ise sunderland'e giden Giaccherini oldu. Juventus'la Galatasaray, bugüne dek Şampiyonlar Ligi'nde iki kez eşleşmiş, iki takım arasında oynanan dört maçta taraflar birer galibiyet alırken, iki maçta beraberlikle sonuçlanmıştı.

13 YIL SONRA YENİDEN KOPENHAG'A!
Galatasaray'ın gruptaki son rakibi Danimarka şampiyonu Kopenhag... UEFA Kupası'nı kaldırdığı Parken Stadı'na 13 yıl sonra yeniden çıkacak Sarı-kırmızılıları, sert ve mücadeleci bir takım bekliyor olacak. Takımın en golcü ismi Andreas Cornelius'u Premier Lig ekiplerinden Cardiff City'ye satan Kopenhag, kadrosunu Silkeborg'dan Marvin Pourie ve Bayer Leverkusen'den Nikolai Jörgensen'le güçlendirdi. Norveçli teknik adam Stale Solbakken tarafından çalıştırılan Lacivert-beyazlıların en etkili ismi ismi, orta sahada forma giyen brezilyalı Claudemir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.