1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇİN MALLARINA BOYKOT
ÇİN MALLARINA BOYKOT

ÇİN MALLARINA BOYKOT

Bizde maalesef risk tahlili yapabilecek bir laboratuvar bile yok...

A+A-

 

KKTC Tüketiciler Birliği Başkanı Işık, yeni eğitim öğretim yılı öncesi kanserojen maddeler saçan ürünlere karşı önlem aldıklarını söyledi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tüketiciler Birliği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, 2014-2015 eğitim yılı öncesinde kanserojen maddeler saçan kırtasiye ürünleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çin mallarının ithalatını kara listeye aldıklarını aktaran Işık, kalite fark gözetmeksizin bütün Çin mallarının boykot edildiğini söyledi. Tüm gıda, giyim ve kırtasiye ürünlerinin kara liste kapsamında olduğunu belirten Işık, Amerika’da birçok çocuğun Çin malları yüzünden hayatını kaybettiğinin ispatladığını ifade etti.

“TÜRKİYE İLE ÜRÜN GÜVENLİĞİ İSTİŞARESİ YAPTIK…”

Çin mallarının sağlıksız ve ürün güvenliğinin olmadığını anlatan Işık, bu ürünlerle ilgili çok fazla şikayet geldiğini belirtti. Star Kıbrıs’a yaptığı açıklamalarda giyim ve gıdanın yanında ev eşyalarının da tehlikeli birçok madde içerdiğini söyleyen KKTC Tüketiciler Birliği Hasan Yılmaz Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Türkiye’de Tarım Bakanlığı Gıda Dairesi Müdür Müvaini ile Ankara’da görüştük.

Türkiye’de bu konuda çok fazla önlemler alıyor, Çin mallarının ithali kesinlikle durdurulmuş bir durumda. Bu konuda yeterince açıklamaları da var zaten. Gıda güvenliği ile ilgili atılımlar da söz konusu. Türkiye’de laboratuvarda testlerle de tahliler yapılıyor.

“RİSK TAHLİLİ YAPACAK LABORATUVARIMIZ YOK”
Bizde maalesef risk tahlili yapabilecek bir laboratuvar söz konusu değil, maliyeti oldukça yüksek olduğu için biz Türkiye’deki bakanlık yetkilileri ile istişare içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizde de bu tarz ürünlerin denetlenmesiyle ilgili yetiştirilmek üzere Türkiye’ye personel göndereceğiz. Bu protokol kapsamında ürün ve gıda güvenliği çalışmalarımız en kısa sürede başlatılacaktır.”

 

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.