1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÇİN MUCİZE BEBEKLERİ KONUŞUYOR
ÇİN MUCİZE BEBEKLERİ KONUŞUYOR

ÇİN MUCİZE BEBEKLERİ KONUŞUYOR

Çin, depremden sonra doğan ve enkazdan kurtulan bebekleri konuşuyor

A+A-

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Lushan kasabasında meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremden 2 saat sonra sağlıklı bir kız çocuk dünyaya geldi.

Çin'de dün sabah 8'de meydana gelen ve ölü sayısının 203'e yükseldiği depremin vurduğu Yaan şehrindeki bir hastanede depremden 2 saat sonra bir bebeğin doğduğu bildirildi.

Devlet medyasına göre, depremden hemen önce hamile bir kadın, ağır doğum sancılarıyla şehirdeki Halk Hastanesi'ne götürüldü. Doğum odasına alınıp, doğumu beklediği sırada 7 büyüklüğünde deprem oldu. 10 saniye süren depremin hemen ardından sedyeyle binadan çıkarılan 23 yaşındaki kadın hastane bahçesinde kurulan çadıra götürüldü. 2 saat sonra da sağlıklı 3,5 kilogram ağırlığında bir kız bebek dünyaya getirdi.

Genç anne, kızının adını Çincede depremden sonra doğan manasına gelen ''Zhensheng'' koyacağını söyledi.

Bu arada depremin merkezi Lushan kasabasında doğum yapacak bir kadın uzun uğraşlar sonucu askeri bir helikopterle Yaan şehrine götürüldü. Buradaki hastanede annenin yaklaşık 4 kilo ağırlığında bir erkek çocuk dünyaya getirdiği kaydedildi. Çocuğun ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Öte yandan deprem bölgesinde enkazdan sağ olarak çıkarılan 3 aylık bir bebek ülkede sevince neden oldu. Hayati tehlikesi olmayan bebeğin annesinin ise depremde öldüğü kaydedildi.

Kaynak:CHA

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.