1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇINARLI KÖYÜNDE YENİ BİR SU KUYUSU DEVREYE KONULDU
ÇINARLI KÖYÜNDE YENİ BİR SU KUYUSU DEVREYE KONULDU

ÇINARLI KÖYÜNDE YENİ BİR SU KUYUSU DEVREYE KONULDU

Çınarlı köyünde yeni bir su kuyusu açıldı ve kuyudan 7-8 metreküp/saat verimle, su alınmaya başlandı.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, Çınarlı köyünde yeni bir su kuyusu açıldı ve kuyudan 7-8 metreküp/saat verimle, su alınmaya  başlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, köyde mevcut içme suyu kuyusunun devre dışı kalması nedeniyle Köy muhtarlığının talebi üzerine köye su sağlamak amacıyla Mayıs ayı sonlarında başlayan çalışmalar 6 Haziran'da tamamlandı ve 103 metre derinliğe pompa indirildi. Elde edilen su kaynağı köyün ihtiyacının karşılanması amacıyla köyün su şebekesine bağlandı.

Yapılan çalışmayı yerinde inceleyen Çevre ve Doğal Kaynaklar bakanı Hamit Bakırcı, Jeoloji ve Maden Dairesi yetkililerinden bilgiler aldı.
Bulunan kuyu ile temin edilen suyun, köy halkının bugüne kadar çektiği sıkıntılara noktayı koyacağına dikkati çeken Bakırcı, yapılan ölçümlerde suyun köy halkının ihtiyacına cevap verecek kapasitede olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Bakırcı, buna rağmen su tasarrufu konusuna dikkat çekerek, özellikle bu yıl çok daha fazla görülen kuraklık karşısında tüm toplum olarak bazı önlemler almak zorunda olduklarını, bunun en başında da suyun tasarruflu kullanılması olduğunu ifade etti.

Çınarlı Köyü muhtarı Sami Başkan da konuşmasında yapılan çalışmayla köyün su sorununun çözüldüğünü söyleyerek Bakan Bakırcı ile Jeoloji ve Maden Dairesi yetkililerine teşekkür etti.

Bakan Bakırcı'nın incelemesi sırasında, Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı ile Sondaj Şube Amiri Hasan Öznesil de hazır bulundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.