1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNAYET DAVASI DEVAM EDİYOR
CİNAYET DAVASI DEVAM EDİYOR

CİNAYET DAVASI DEVAM EDİYOR

Cinayet davası devam ediyor

A+A-

 

Eşini öldürdüğü gerekcesi ile yargılanan sanığın duruşmasına dünde devam edildi. İddia makamı dünkü duruşmada 8 tanık dinletti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde eşi Maktule Şükran Sadrazam’ı öldürdüğü gerekcesi ile yargılanan sanık Çetin Sadrazam’ın duruşmasına dünde devam edildi. İddia makamı dünkü duruşmada mahkemede 8 tanık dinletti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda iddia makamı dünkü ilk tanığı davada 11. tanık olan sanığın kardeşi Metin Sadrazam’ı tanık olarak dinletti. Metin Sadrazam sanıkla aramız bozuktu konuşurduk ama görüşmezdik soğuktuk birbirimize sanık bana Sükran’ın öldüğü gün telefonla mesaj gönderdi mesaj da “ Şükran’ın işi bitti, daha bulunamadı” diye mesaj gönderdi. Mesaj üzerine bende yeğenin Ahmet’i aradım bana annesinin intihar ettiğini söyledi dedi.

İddia makamının 12. tanığı Hasan doğan ise Güney’de yaşadığını ve sanıkla aynı köyde kaldığını söyleyerek sanığı birkaç kez Pile’ye götürdüğünü eşi öldükten sonrada sağın çocuklarını kedisi aracılığı ile cenazeye gönderdiğini söyledi.

İddia makamının 13. tanığı Nurcan Arpacı ise maktul Şükran Sadrazam ile arkadaş olduğunu yakın arkadaşlıkları bulunduğunu sürekli birlikte olduklarını sanığın güneyden kuzeye geçtikten sonra kendisi ile sık görüştüklerini. Kendisine sürekli kocasından şiddet gördüğünü ve tehdit edildiğini söyledi. Arpacı sanığın kendisinin de olduğu bir gece Şükran’ın evine geldiğini yemek yenildiğini şükranın başının ağrıdığını söylemesi üzerine sanığın sana sütün içine iki tane hap ezeyim biç bir şeyin kalmaz dediğini ancak şükranın senin elinden hiçbir şey yiyip içmem dediğini söyledi. Daha sonra ben evden 11 gibi kaçtım dedi. Şükranın öldüğünü ertesi gün televizyondan öğrendim dedi.

İddia makamının 14. tanığı  ve 15. Tanıkları Telsim çalışanı Erman Aknur ile Turksell çalışanı Müniş Celebi mahkemeye sanık, maktule ve yakınlarına ait telefon dökümlerini sundu.

Teknik tanıkların ardından iddia makamı mahkemeye 16. tanık olarak maktule’nin kız kardeşi Nurcan Özüer tanık olarak dinletti. Özüer sanık son dönemde ablamı sürekli tehdit eder ve döverdi. Ablamı Güneyden Kuzeye geri getirdiğimizde ablam bende ve annemde kalırdı daha sonra çocukları gelince bir ev tutmak istediler ve ablama Taşkınköy de ev tuttuk orada kalırdı. Sanık ablamın nerde olduğunu söylemediğimiz için sürekli bizi arar ve tehdit ederdi. Daha sonra ablamın nerde kaldığını öğrendi ve kendisini rahatsız etmeye başladı.  Ablamı en son öldüğü günden 1 gün önce gördüm çetinin kendisinden ayrılacağını söyledi ve mutluydu. Ablam ertesi gün evde olduğundan oğlum okulu sınav haftası olduğundan erken bitecekti bene onu ablama bırakacaktım. Oğlum okul çıkışı teyzesine bir arkadaş aracılığı ile gitti ve evde biri yok kapıyı çaldım açmıyor diye beni aradı bende sağı solu aradım ve ablama ulaşamadığımı söyledim sonra annemi yeğenim Ahmet aradı ve annem intihar etti bana söylemiyorsunuz babam söyledi dedi.  Bende iki polis arkadaşla ablamın evine gittik ve evde ablamı ölmüş bulduk dedi.

İddia makamı mahkemeye 17. Tanık olarak sanığın bacanağı Mustafa Özüer’i tanık olarak dinletti tanık sanıkla ilişkilerini ve yaşamış oldukları olayları anlattı.

Mahkeme davayı tanıkların dinlenmesinin ardından 24 Mart gününe kaldığı yerden devam etmek üzere erteledi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.