1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNAYET DAVASINDA FLAŞ GELİŞME...
CİNAYET DAVASINDA FLAŞ GELİŞME...

CİNAYET DAVASINDA FLAŞ GELİŞME...

Cezaevine gönderildiler...

A+A-

Mağusa'da Çanakkale göletinde Kennedy Dede'yi öldürmek suçlamasıyla tutuklanan 7 zanlıdan 5'i cezaevine gönderildi, 2 zanlı 75 bin TL'lik teminatla serbest bırakıldı...

30 Ocak tarihinde Gazimağusa Çanakkale Göleti’nde Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Nijerya uyruklu Kennedy Taomwabwa Dede’nin cesedinin bulunmasının ardından, polis tarafından başlatılan çok yönlü tahkikat kapsamında tutuklanan 7 zanlı, bugün tahkikatınn tamamlanmasıyla teminat talebiyle Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde, hakim huzuruna çıkarıldı.

Zanlılar Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve S.D.’nin aleyhine adam öldürme, ciddi darp ve insan kaçırma davaları getirilirken, zanlılar Aydan Sel ve B.C.’nin aleyhine ağır bir suçu önlemede ihmalkarlık davası getirildi.

5 ZANLI 3 AYI GEÇMEMEK KAYDI İLE CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Yargıç Gökan Asafoğluları huzurunda görüşülen duruşmalarda ilk önce zanlılar Nidai Şanlı, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve S.D’ mahkemeye çıkarılarak, davaları gelinceğe kadar üç ayı geçmemek koşuluyla Merkezi Cezaevi’ne gönderilmeleri talep edildi.

Yargıç Gökhan Asafoğluları zanlılar aleyhine getirilen adam öldürme, ciddi darp ve insan kaçırma davalarına dikkat çekerek, adam öldürme suçunun Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülecek, hapislik gerektiren bir suç olduğuna işaret ederek, zanlıların üç ayı geçmemek koşuluyla Merkezi Ceza Evi’ne gönderilmelerine emir verdi.

AYDAN SEL VE B.Ç. 7 BİN TL NAKİT, 75 BİN TL KEFALET SENEDİYLE SERBEST

Zanlılar Aydan Sel ve B.C.’ye ise ağır bir suçu önlemede ihmalkarlık davası getirilerek uygun teminata bağlanmaları talep edildi.

Yargıç Gökhan Asafoğluları, zanlıları 7’şer bin TL nakit, iki KKTC vatandaşı kefil tarafından 75 biner TL de kefalet senedinin imzalanmasıyla serbest bırakılmasına emir verdi.

Ayrıca zanlıların tüm seyehat belgelerine ve kimlik kartlarına da el konuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.