1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNAYET SONRASI, ARACINDA KAN BULUNAN KAYINPEDER...
CİNAYET SONRASI, ARACINDA KAN BULUNAN KAYINPEDER...

CİNAYET SONRASI, ARACINDA KAN BULUNAN KAYINPEDER...

Tatbikat subayı olayla ilgili ne dedi;

A+A-

 

Aracında kan izleri tespit edildi

Polis müfettişi Mehmet Bayraktar’ın cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan Mehmet Vechi dün mahkeme huzuruna çıkarılarak, tutuklandı

Kuruova köyünde 18 Haziran tarihinde av tüfeğiyle vurularak öldürülen Lefkoşa Adli Şube Amirliği’nde görevli polis müfettişi Mehmet Bayraktar’ın öldürülme olayı ile ilgili olarak bağlantısı olabileceği iddia edilen 70 yaşındaki kayınpederi Mehmet Vechi de tutuklandı.

Polis, mahkemede zanlının aracında yapılan incelemede kan izlerine rastlandığını ve maktul ve zanlı arasında zaman zaman husumetler yaşandığını söyledi.

Mahkeme huzuruna çıkarılan zanlının aleyhine 3 günlük tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu’nun huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, İskele Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis müfettiş muavini Serkan Bulak’ı tanık olarak dinletti.

Tanık polis, 18 Haziran 2014 tarihinde, 00.14 - 09.30 saatleri arasında Kuruova’da sakin Mehmet Bayraktar’ın, annesi Şerife Bayraktar’a ait ikametgâhın ikinci katında, ikametgâhın giriş kapısındaki balkonda, yakın mesafeden göğüs ve omuz kısmından henüz tespit edilemeyen av tüfeğiyle vurulmak suretiyle öldürüldüğünü söyledi.

Müfettiş muavini, aynı tarihte Mehmet Bayraktar’ın cesedi üzerinde adli tıp uzmanı tarafından yapılan otopside ise kesin ölüm nedeninin ateşli silah yaralanmasına bağlı iç ve dış kanama olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Tahkikat subayı Serkan Bulak şöyle konuştu:

“Mesele ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında maktulün kayın babası olan Mehmet Vechi’nin CJ 693 plakalı aracında 19 Haziran 2014 tarihinde yapılan incelemede, araç içerisinde belli noktalarda kan izi bulunarak emare alındı. İzler, incelemelerinin yapılması için analize gönderildi.

Henüz analiz sonuçları elimize ulaşmadı. Zanlı, aynı tarihte gözaltına alındı. Mesele ‘Taammüden adam öldürme’ meselesi olup çok ciddi bir suçtur. Temin edilecek birçok emare ve alınacak ifadeler mevcuttur. Serbest kalırsa ifade ve emarelere etki etme olasılığı vardır.”

Serkan Bulak, mahkemeden soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Ahmet Özlemler’in sorularını yanıtlayan Müfettiş Muavini Serkan Bulak, zanlının aracında kan bulunması ile birlikte, maktulün eşi ile 4 yıldır ayrı yaşadığını ve zaman zaman maktul ve zanlı arasında husumet olduğunu kaydetti.

Zanlının avukatı Tamaç Bilgehan, talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmezken, müvekkilinin tansiyon, şeker ve kalp hastası olduğunu, uygun olmayan şartlarda tutulması halinde her an ölebileceğini kaydetti. Avukat, müvekkilinin doktor kontrolünden geçirilmesini mahkemeden talep etti.

Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 3 gün süreye tutuklu kalmasını ve doktor kontrolünden geçirilmesini emretti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.