1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNAYET ZANLISINA 8 GÜN DAHA TUTUKLULUK!
CİNAYET ZANLISINA 8 GÜN DAHA TUTUKLULUK!

CİNAYET ZANLISINA 8 GÜN DAHA TUTUKLULUK!

Cinayet zanlısına 8 gün daha tutukluluk!

A+A-

Alayköy bölgesinde Harem Gece Kulübü’nde iki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı zanlısı Kubilay Güler dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Alayköy bölgesinde dün Harem Gece Kulübü’nde gerçekleştirilen silahlı saldırı zanlısı Kubilay Güler dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. KTBK’da Uzman Çavuş olan zanlı Kubilay Güler’in sivil mahkemede yargılanacağı açıklandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli polis müfettişi İsa Sevindik, zanlı Kıbilay Güler’in 11 Eylül saat 09.00 sıralarında kendine ait 9 milimetre tabaca ile sürekli olarak gitmekte olduğu Harem gece kulübünde görüştüğü 26 yaşındaki Fas uyruklu Siham Benchargui ile tartıştıklarını ve gece kulübünün avlusunda belindeki tabancayı çıkararak bir el anlına ateş ettiğini söyledi.

İsa Sevindik, olaya müdahale için zanlının üzerine doğru giden Hüseyin Demiri’ye de iki el ateş ederek kasten öldürdüğünü kaydederek, avlu içerisinde yine güvenlik olarak çalışmakta olan Ali Baheci isimli şahsı öldürmek kastı ile de 1 el ateş ettiğini ancak merminin Bahçeci’ye isabet etmediğini açıkladı.

Sevindik, zanlınınKıbrıs Türk Barış Kuvvetleri mensubu olduğuna dikkat çekerek, 12 Eylül tarihinde mahkemeye çıkarılarak hakkında alınan 3 günlük tutukluluk süresi alındığını ve bu süre içinde birçok emareye ulaşıldığını söyledi.

İsa Sevindik, konsomatris Sıham Benchargui ve Hüseyin Demiri isimli kişilere önceki gün otopsi yapıldığını ve yapılan otopsi sonucunda maktullerin ölüm sebebinin ateşli silah yaralanması sonucu yaşamlarını yitirdiğini kaydetti. Sevindik, zanlının olay günü tasarrufunda bulundurduğu 9 mm çapındaki silahın emare olarak alındığını belirtti.

Olayla ilgili görgü tanıklarından birçok ifade alındığını ve alınması gereken ifadelerin olduğuna dikkat çeken Sevindik, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından 8 gün daha poliste tutulu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlının 8 gün dahapoliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.