1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNAYETİ İŞLEYENLER SÖYLEMİŞTİ
CİNAYETİ İŞLEYENLER SÖYLEMİŞTİ

CİNAYETİ İŞLEYENLER SÖYLEMİŞTİ

Bunu mecbur kaldığımız için yaptık. Biz onu vurmasaydık, o bizi vuracaktı...

A+A-

 

2009 yılında öldürülen Yücel Erol’un olduğu iddia edilen ve altı yıldır aranan uzun namlulu suikast silahı gömülü olarak bulundu

KKTC’ye 2009 yılında getirtildiği iddia edilen ve 6 yıldır aranan suikast silahı Lefkoşa Cürümleri Önleme Şubesi Ekipleri tarafından yürütülen operasyon sonucu dün, Gayretköy’deki bir dere yatağı içerisinde bulundu. Uzun süren takip sonucu Dragunov (Kanas) marka uzun menzilli suikast silahı ile silaha ait iki adet dürbün, bir adet şarjör, 44 adet 7,62 mm çapında canlı mermi ile bir adet 9 mm. çapında canlı mermi Lefkoşa Polis Müdürlüğü personeli tarafından gömülü olduğu yerde tespit edilerek çıkarıldı. Altı yıldır polisin bilgisinde olan silahın 2009 yılında başına altı kurşun sıkılarak öldürülen Yücel Erol’a ait olduğu düşünülüyor.

CİNAYETİ İŞLEYENLER SÖYLEMİŞTİ
Lapta bölgesinde,12 Mayıs 2009 akşamı başına sıkılan 6 kurşunla öldürülen Yücel Erol cinayetini işleyen sanıklar Mustafa Çavga, Hasan Nur ve Emin Özbeyit,polisteki ifadelerinde Yücel Erol’un yurt dışından suikast silahı getirdiğine dair iddiada bulunmuş, alınan bilgi üzerine polis uzun süren bir takibe başlamıştı.

CİNAYET İÇİN GETİRTTİ İDDİASI
Yücel Erol cinayeti ile ilgili 2010 yılında görüşülen davalarda mahkeme kayıtlarına yansıyan bilgilere göre, sanıkların mecbur oldukları için bu cinayeti işlediklerine dair beyanları yer almıştı. Sanıklar“ Bunu mecbur kaldığımız için yaptık. Biz onu vurmasaydık, o bizi vuracaktı. Erol bizi öldürtmek için uzun namlulu suikast silahı bile getirtmişti” şeklinde iddialarda bulunmuştu.

SUİKAST SİLAHI TOPRAĞIN BİR METRE ALTINDA BULUNDU
Polisin yaptığı araştırmalar sonucu ülkeye sokulduğu ancak nerede olduğu bilinmeyen suikast silahı dün nihayet bulundu.Yücel Erol ile ailesinin yaşadığı Gayretköy’dedere yatağında gömülü olan silahın 1 metre derinlikte olduğu öğrenildi. Bidon içerisinde yere gömülen silah ve silaha ait iki adet dürbün, bir adet şarjör, 44 adet 7,62 mm çapında canlı mermi ile bir adet 9 mm çapında canlı mermiLefkoşa Polis Müdürlüğü personeli tarafından gömülü olarak bulundu.

PARMAK İZİ İNCELEMESİ YAPILACAK
Altı yıldır aranan suikast silahını bulan polis, silah ve aksamlarını parmak izi ve balistik incelemeye gönderdi. Silahın ülkeye nereden ve ne şekilde sokulduğuna dair de araştırma yapılacağı öğrenildi.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.