1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNAYETİ TEK BAŞINA İŞLEMİŞ OLAMAZ!
CİNAYETİ TEK BAŞINA İŞLEMİŞ OLAMAZ!

CİNAYETİ TEK BAŞINA İŞLEMİŞ OLAMAZ!

Cinayeti Tek Başına İşlemiş Olamaz

A+A-

Oleysa Kupriyanova’nın vahşice öldürülerek çöp poşetleri içinde ormanlık alana atılması olayında kanıtlar adadan kaçan kocasını işaret ediyor...
Alevkayası yakınlarında çöp poşetleri içinde ölü olarak bulunan Olesya Kupriyanova cinayetinin sis perdesi aralandı. Polis 33 yaşındaki 2 çocuk annesi Rus uyruklu Olesya Kupriyanova’nın boşanmak istediği kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü üzerinde duruyor. Polisin soruşturma kapsamında elde ettiği kanıtlar da koca Stanıslav Kupriyanova’yı işaret ediyor.

Evde kan izleri bulundu

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri dün sabahın erken saatlerinde Kupriyanova çiftinin yaşadığı Küçükerenköy’deki evde incelemelerde bulundu. Polis evin bir bölümünde Olesya Kupriyanova’nın kan izlerine ulaştı.

Evi temizlerken görüldü

Olesya’nın eşi Stanıslav Kupriyanova’nın geçtiğimiz hafta sonu evi temizlerken görüldüğü öğrenildi. Edinilen bilgilere göre bölgede sessizliği ile bilinen Stanıslav Kupriyanova son 1 haftadır oldukça tedirgin ve panik içindeydi. Polis Rus kocanın, bıçaklayarak öldürdüğü karısını kiraladığı araç ile Alevkayası yakınlarında ormanlık alana atarak kaçtığı üzerinde duruyor.

7 Aralık’ta çocukları ile ülkeden ayrıldı

Soruşturma kapsamında muhaceret kayıtlarını inceleyen polis Stanıslav Kupriyanova, 7 Aralık’ta kızı Monica ve oğlu Lev ile birlikte Ercan Havalimanından çıkış yaptığını tespit etti.

Kiralık araçta kan izlerine rastlandı

Stanıslav Kupriyanova kiraladığı aracı, adadan kaçarken Ercan Havalimanı’ndan bıraktı. Aracı teslim alan şirket temsilcisi araçta kan izlerine rastladı. Polis Stanıslav Kupriyanova’nın öldürdüğü eşinin cesedini ormana bırakarak daha sonra çocuklarıyla birlikte Hava limanına gittiği aracı da detaylı incelemeye aldı.

Boşanma kararı almışlardı

Bıçakla öldürülen Kupriyanova çiftinin arkadaşları Havadis’e konuştu. Çiftin arkadaşları Oleysa-Stanıslav çiftinin sürekli tartıştıklarını ve Stanıslav’ın eşi Oleysa’ya şiddet uyguladığını öne sürdü. Arkadaşları çiftin kısa bir süre önce ayrıldığını, Oleysa’nın bir Türk’le ilişki yaşamaya başladığını ve ayrıldıktan sonra eşi ile yeniden yaşamaya başladığını iddia etti.

Stanıslav Kupriyanova’nın alkolik ve uyuşturucu içtiğini iddia eden arkadaşları, çiftin kısa süre önce boşanma kararı aldıkları ve Esentepe’de bulunan dairelerini sattıklarını anlattı.   

Adaya 3 yıl önce geldiler

Kupriyanova çiftinin arkadaşları Oleysa’nın eşinden sürekli şiddet gördüğünü ancak polise hiçbir zaman şikâyet etmediğini şu sözlerle ifade etti:

“Oleysa hiçbir zaman şiddet gördüğünü polise söylemedi. Bundan kısa bir süre önce Stanıslav bıçakla üzerine yürüdü. Boşanmak için evlerinin satılmasını bekliyorlardı. Rusya’da yaşamaktan sıkıldıkları için KKTC’ye 3 yıl önce gelip yerleştiler bir kız birde erkek çocukları vardı.  Stanıslav’ın bir işi yoktu çokta çalışmak istemiyordu müzikle ilgileniyordu, burada da müzik işini yapmak istedi alkol problemleri olduğu için yapamadı. Oleysa çalışıyordu yazları bir barda barmenlik yapıyordu. Adam geri Rusya’ya geri dönmek istiyordu, kadın çocukları ile burada kalmak istiyordu. Son zamanlarda çok sık kavga ediyorlardı, 6 Aralık tarihinde Oleysa’nın doğum günüydü.”

“Tek başına yapmış olamaz”

Cinayetin ardından konuşan çiftin arkadaşları Stanıslav Kupriyanova’nın cinayeti tek başına işlemediğini iddia etti. Çiftin arabaları olmadığını belirten arkadaşları, “Stanıslav’ın Kıbrıs’ta sadece bir arkadaşı vardı ismi Timur. Oleysa’yı kendi tek başına öldürmedi, birilerine para verip ya öldürttü ya da kendine birileri yardım etti. Oleysa’nın cesedi 6 gün sonra bulundu. Stanıslav cesedi tek başına ormana götürmüş olamaz” şeklinde konuştu.

Yeni erkek arkadaşı da Rus’tu

Kocası tarafından acımasızca öldürülen 33 yaşındaki Oleysa Kupriyanova’nın çocukları ile yeni bir hayat kurmaya çalıştığını söyleyen arkadaşları, genç kadının kısa bir süre önce Rus bir erkekle birlikte olduğunu söyledi.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve CÖŞ ekipleri dün sabahın erken saatlerinde Küçük Erenköy’de bulunan Oleysa Kupriyanova’nın öldürüldüğü evde inceleme yaptı

Polis ekipleri sitenin etrafında bulunan çöp bidonlarını didik didik aradı

Otopsi sonucu açıklandı

Alevkayasın’da önceki gün çöp poşeti içinde bulunan 33 yaşındaki Rus uyruklu Oleysa Kupriyanova’nın otopsisi dün Lefkoşa Hastanesi morgunda gerçekleşti. Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ceset üzerinde yapılan detaylı incelemede Kupriyanovo’nın vücudunda 17 adet kesici alet izi tespit edildi.

Polis, maktulün 6-8 gün önce öldürüldüğünü açıklarken, Kupriyanova’nın ölüm sebebinin delici kesici alet yaralanmasına bağlı olarak gelişen iç organ yaralanması sonucu olduğunu açıkladı.

havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.