1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNAYETİN AYRINTILARI TÜYLER ÜRPERTTİ!
CİNAYETİN AYRINTILARI TÜYLER ÜRPERTTİ!

CİNAYETİN AYRINTILARI TÜYLER ÜRPERTTİ!

Saniye saniye anlattı!

A+A-

Kendisini aldattığı düşüncesiyle eşi Burcu Okumuş’u defalarca bıçaklayarak öldüren Özgür Okumuş’la ilgili ilk tahkikat duruşması sürüyor. Duruşmada, emare sunulan güvenlik kamera kayıtları, saniye saniye izletildi

Sedef BOŞNAK

Kendisini aldattığı düşüncesiyle eşi Burcu Okumuş’u, Gazimağusa’da, Yemen Kahvehanesi yakınlarında, herkesin gözü önünde, 5 bıçak darbesiyle öldürdükten sonra, aynı bıçakla kendi canına da kıymak isteyen Ardahanlı Özgür Okumuş’la ilgili ilk tahkikat duruşması sürüyor.

Duruşmada, meseleyi en ince ayrıntısına kadar aydınlatan güvenlik kamera kayıtları ve kamera kayıtlarından elde edilen fotoğraflar, saniye saniye izletilerek, mahkemeye emare sunuldu.

Emare kayıtlarda, cinayetin ayrıntıları da gözler önüne serildi. Cinayet anı, izleyenlerin tüylerini ürpertti.

Kayıtlara göre, Özgür Okumuş, eşi Burcu Okumuş’u, buluştuğu kahvehanede, bıçakla kovaladıktan sonra, sokak ortasında 5 bıçak darbesiyle ağır şekilde yaraladı. Burcu Okumuş, yoldan geçen bir araca bindirilip, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Saniye saniye anlattı

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde, Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, sanık ve sanık avukatı İbrahim Demirtaş hazır bulundu.

Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, meseleyle ilgili ikinci tanığı olan Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli Mehmet Bakır’ı tanık kürsüsüne çağırdı.

Güvenlik kamera kaydı inceleme ve gerektiğinde almakla görevlendirilen polis memuru Mehmet Bakır, korkunç olayın yaşandığı gün, telefoniyen aldığı talimat doğrultusunda, saat 11.05’te, polis memuru Osman Örs ile olay mahalline giderek inceleme yaptığını söyledi.

Mehmet Bakır, meselenin tahkikat subayıyla istişare ederek, Yemen Kahvehanesi, sanığın kaldığı Mevlüt Apartmanı ve kahvehane önündeki Miray Market’in güvenlik kamera görüntülerini inceledikten sonra, kayıtları taşınabilir belleğe aktararak teslim aldığını ve alığı görüntüleri yeniden DVD’ye aktarıp, tahkikat subayına teslim ettiğini bildirdi.

Bakır, kayıtlardan tespit ettiği önemli anları, ekran görüntüsü olarak kaydedip bir fotoğraf albümü oluşturduğunu da ifade ederek, mahkemeye toplam 20 video dosyası ve 135 fotoğraftan oluşan 5 emare sundu. Böylece mahkemeye sunulan emare sayısı 6 oldu.

Bakır, cinayeti anlatan tespitlerini tek tek şöyle sıraladı:

“Kamera kayıtlarına göre, olaydan bir gün önce, yani 17 Nisan 2017’de, sanık ve Burcu Okumuş, sanığın önceden çalıştığı Yemen Kahvehanesi’nde gelir ve burada görüşürler.

Sanık, olay sabahı, 18 Nisan 2017’de, kaldığı apartmandan çıkıp, markete giderek iki bira alıp, evine döner. Saat 10.25’te, yeniden evinden çıkan sanık, bu kez, Yemen Kahvehanesi’nin mutfağına girer ve tekrar evine döner. 10.35’te tekrar kahveye gider. 5 dakika sonra maktul Burcu Okumuş kahveye gelir.  10.46’da kahvede bir hareketlenme yaşanır. Ardından, sanığın bıçakla kovaladığı maktul, kahvehane girişindeki sandalyeyi de devirerek, kahveden koşarak çıkar.

Saat 10.47’nin 20’inci saniyesinde, kahvehanenin güneye bakan köşesinde, otobüs durağı arkasında, sanık, maktulü elindeki bıçakla bıçaklar. Sanık, burada, sağ elini geriye doğru çekerek, maktule doğru bir hamle yapar. Ardından, daha hızlı ve sert olan ikinci hamle, ilk hamleden 3 saniye sonra olur. 5 saniye sonra maktul, sırtı duvara yaslanır şekilde öne doğru uzanarak yere düşer. Sanık, maktul düştükten 3 saniye sonra, yeniden, sağ eliyle, maktulün vücudunun üst bölgesine sert ve hızlı şekilde bıçakla hamle yapar.

Saat 10.47’nin 36’ıncı saniyesinde ise sanık, elindeki bıçağı kendi göğsüne iki kez saplar. Ve kalmakta olduğu dairenin balkon kısmına bakarak, üzerine giydiği kıyafeti çıkartıp, bıçakla yere atar. Bana göre, burada, kaldığı dairede olan biriyle konuşur.

Maktul ise aldığı 5 bıçak darbesinden sonra, yığıldığı yerden kalkar ve iki kişinin koluna girerek, yardımla anayola çıkarılarak, durdurulan siyah bir araçla hastaneye götürülür.

Sanık üzeri çıplak bir şekilde kahvenin önüne gelip kaldırıma oturur. Olay yerine çağrılan ambulans ile sanık da hastaneye kaldırılır.”

Bıçağı nereden aldı?

Eş katilini savunan Avukat İbrahim Demirtaş, tanığı, istintak etti ve kısa birkaç soru sordu.

Emare sunulan video ve fotoğrafların içerikleriyle ilgili istintak hakkını saklı tutan İbrahim Demirtaş, tanığa, müvekkili Özgür Okumuş’un tasarrufundaki bıçağı nereden temin ettiği yönünde herhangi bir görüntü kaydı olup olmadığını sordu.

Tanık polis ise cevaben, net olmayan bir görüntü olduğunu belirttikten sonra, “Sanık, kahvehanenin mutfağına girdi ve belini düzelterek dışarıya çıktı” dedi.

Bunun üzerine avukat, sanığın, konu bıçağı mutfaktan aldığı söylenebilir mi diye bir soru yöneltti, tanık polis ise hayır yanıtını verdi.

Yargıç, duruşmayı, kaldığı yerden devam edilmek üzere bugüne erteledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.